У Запоріжжі відтепер можна онлайн слідкувати за рухом деяких маршрутних автобусів

14.05.2021 16:20

Як повідомляє управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради, з 13 травня містяни можуть через спеціальні додатки на своїх гаджетах слідкувати за рухом не лише комунального транспорту, а й частини транспортних засобів підприємств приватних форм власності на міських автобусних маршрутах загального користування.

Навесні цього року, а саме з 15 березня, в Запоріжжі почав функціонувати новий мобільний додаток «Easy Way» для відстеження місцезнаходження і часу прибуття на зупинки громадського транспорту по маршрутах.

«Easy Way» - це всеукраїнський навігаційний сервіс, завдяки якому можна відстежувати рух комунальних автобусів, трамваїв і тролейбусів. Також він відображає зупинки та GPS-маркери в режимі реального часу. Як уже повідомлялось, договір з компанією «DozoR City» закінчився. До того ж новий сервіс «EasyWay» дозволяє працювати згідно з концепцією відкритих даних відповідно до вимог Міністерства цифрової політики України.

З 15 березня запоріжці через нові додатки отримали можливість прогнозування часу прибуття муніципального міського громадського транспорту. А відучора, з 13 травня, можуть відслідковувати рух частини транспортних засобів підприємств приватних форм власності на міських автобусних маршрутах загального користування №№ 2, 6, 7, 10, 22 , 36, 49, 54, 60, 61, 63, 63А, 66, 85, 88, 96, які доступні для відображення в мобільних додатках «Easyway», «City base» та «Google Maps». На даний момент частина транспортних засобів на цих маршрутах обладнана JPS-навігаторами, що дозволяє відстежувати їх рух у спеціальних додатках. 

КП "Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту" буде збільшувати кількість транспортних засобів послідовно, по мірі встановлення GPS-обладнання на маршрутних мікроавтобусах.