У Запоріжжі презентували збірку творів історика Анатолія Бойка

19.05.2021 16:37

Сьогодні в Запорізькій публічній міській бібліотеці відбулася презентація двотомного видання творів видатного запорізького історика Анатолія Васильовича Бойка.

Анатолій Бойко увійшов в історію рідного краю як засновник наукової школи історії Південної України, професор, викладач. Саме послідовники його наукової школи взялися за систематизацію напрацювань Анатолія Васильовича. Як результат - двотомний збірник з історії Запорізької області, який сьогодні презентували жителям міста.

- У виданні представлені роботи професора Бойка, які є надзвичайною бібліографічною рідкістю і зараз майже не доступні дослідникам. Тут зібрані наукові статті та дослідження Анатолія Бойка за 1986-2010 роки, де він підняв теми заселення Південної України, період козацтва, життя за часів Олександрівської фортеці і старого Олександрівська. Всі ці теми розкриті в легкій манері, щоб однаково цікаво було читати й історику, і пересічному читачеві. Дякуємо міській владі за підтримку, завдяки якій двотомник вдалося видати так легко і швидко, - розповів декан історичного факультету ЗНУ Віктор Мільчев.

Захід організовано в рамках реалізації міської програми охорони пам'яток історії та культури на 2018-2022 роки. Ініціаторами ідеї та її виконавцями стали діячі запорізького наукового товариства ім. Я. Новицького та департамент культури і туризму Запорізької міської ради. Участь у презентації взяли наукові соратники Анатолія Бойка, його друзі та близькі.

Книгу можна знайти в бібліотечних фондах міста.