Володимир Буряк та Почесні громадяни обговорили питання розвитку міста, відновлення пільгового проїзду та розвитку інфраструктури Запоріжжя

24.05.2021 16:00

Міський голова Володимир Буряк та Почесні громадяни Запоріжжя обговорили плани подальшого розвитку міста та результати роботи міської влади за попередні кілька років.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк зустрівся з Почесними громадянами Запоріжжя. Зазначимо, звання Почесний громадянин присвоюється людям, які зробили значний внесок у розвиток Запоріжжя. Серед них керівники підприємств, представники культури, медицини, освіти, спорту, громадських організацій. У заході взяли участь Сергій Бєліков, Олег Бурбовський, Михайло Березовський, Леонід Ключик, Володимир Грищенко, Віктор Короленко, Олександр Никоненко, В`ячеслав Редя, Віталій Петровський та інші.

Міський голова подякував Почесним громадянам за їх внесок у розвиток міста, підтримку міських програм та проєктів. Володимир Буряк наголосив, що місто продовжує розвиватися, навіть у сучасних складних умовах. І це стає можливим лише завдяки активній позиції, внеску запоріжців. У тому числі й Почесних громадян.

- Дякую за те, що ви зробили та продовжуєте робити для рідного міста. Не можу не згадати вашу підтримку розвитку запорізького аеропорту, будівництва нового пасажирського терміналу. Термінал побудовано, аеропорт успішно працює, навіть в умовах коронавірусної пандемії, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що минулого року місто багато коштів спрямувало на розвиток медицини, зокрема у рамках боротьби з коронавірусом. Продовжується будівництво приймальних відділень у двох лікарнях. Запоріжжя планує добудувати їх за власний кошт, навіть за умови відсутності додаткового державного фінансування.

- Хочу сказати, що за останні роки у Запоріжжі дійсно багато зроблено для розвитку медицини. Маємо багато прикладів цього, - наголосив Олександр Никоненко.

Почесний громадянин Віталій Петровський запропонував вшанувати хвилиною мовчання тих Почесних громадян, які пішли з життя за попередній період. Він звернувся до міської влади за допомогою у встановленні пам’ятних дощок на тих будинках, де жили ці Почесні громадяни. Володимир Буряк зазначив, що місто допоможе у вирішенні цього питання.

Також учасники зустрічі обговорили питання розвитку міської інфраструктури, будівництва нових доріг, допомоги ветеранам, відновлення пільгового проїзду для пенсіонерів. Міський голова повідомив, що пільговий проїзд може бути відновлено з 27 травня, якщо депутати підтримають відповідне рішення.

- Доручив підготувати на сесію міської ради проєкт рішення щодо відновлення пільгового проїзду для пенсіонерів. В умовах «жовтої» зони карантину ми маємо можливість це зробити. Сесія відбудеться 26 травня. Якщо депутати підтримають моє рішення, то вже з 27 травня пільговий проїзд для пенсіонерів буде відновлено, - заявив Володимир Буряк.