У структурі Запорізької міськради зміни: створено департамент з питань ефективної роботи та розвитку комунальних підприємств

11.06.2021 18:10

Під час сьогоднішньої сесії Запорізької міськради депутати більшістю голосів проголосували за створення нового департаменту з питань ефективної роботи та розвитку комунальних підприємств.

Новий департамент було запропоновано створити з метою забезпечення умов для сталого економічного та інвестиційного розвитку суб’єктів господарювання, що є об’єктами спільної власності територіальної громади міста Запоріжжя.

Робота департаменту буде відбуватися у трьох напрямках: аналітичному, проєктному і загальному. Аналітичний напрямок передбачає поглиблений аналіз фінансово-господарської діяльності для подальшого прийняття управлінських рішень та пошуку напрямків для більш ефективної роботи підпорядкованих підприємств. Проєктний - забезпечення умов для сталого інвестиційного, стратегічного розвитку підпорядкованих підприємств. Загальний напрямок - юридичний супровід, бухгалтерський та кадровий облік, господарська діяльність тощо.

У функції департаменту не закладено отримання прибутку і будь-яких доходів. Для його роботи необхідне фінансування у сумі 1 млн 36 тис. грн щомісячно (7 млн 252 тис. грн до кінця року).

Крім цього, депутати затвердили нові редакції положень департаменту економічного розвитку та департаменту фінансової та бюджетної політики. Ці зміни пов`язані з покладанням на департамент економічного розвитку функцій замовника в рамках реалізації «Комплексного проєкту з термомодернізації бюджетних будівель м. Запоріжжя» та передачею функцій тарифної політики та економіки комунальних підприємств до департаменту фінансової та бюджетної політики.