У Вознесенівському районі демонтували занедбаний кіоск

27.05.2021 12:07

Сьогодні, 27 травня, за адресою вул. Леоніда Жаботинського, 28 за рішенням виконкому Запорізької міської ради з залученням комунальних підприємств та важкої техніки виконано демонтаж ще одного самовільно розміщеного об’єкта.

Місцеві жителі вже не пам’ятають, чим торгував цей кіоск, що примостився до території Обласного перинатального центру, бо він давно вже стоїть вкрай занедбаний і обмальований графіті, і використовується як вулична вбиральня. Напередодні власника кіоска знайшли та неодноразово попередили. Він мав час самостійно владнати цю справу, але проігнорував усі звертання. Тому райадміністрація вдалася до примусових заходів.

- Ця тимчасова споруда підлягає примусовому демонтажу, бо не має оформленого паспорту прив’язки від департаменту архітектури та містобудування, а також ця земельна ділянка є комунальною, не надана в оренду. Тому міськвиконком ухвалив рішення про демонтаж цієї споруди, а виконання його передано до Вознесенівської райадміністрації. Кіоск буде зберігатися на території трамвайного депо по вул. Лізи Чайкіної. Якщо власник захоче повернути цей МАФ, то мусить оплатити вартість його демонтажу та час зберігання, - розповів голова Вознесенівської районної адміністрації Віталій Лисенко.

Робота з прибирання занедбаних чи незаконно встановлених малих архітектурних форм у Запоріжжі почалася понад два роки тому. За цей час з вулиць були демонтовані більше 300 МАФів. Наразі у Вознесенівському районі є кілька тимчасових споруд, стосовно яких винесені рішення про демонтаж, оскільки вони функціонують без дозвільних документів, не поповнюють міський бюджет, псують зовнішній вигляд міста. Робота триває.