Гуляйте обережно: на площі Маяковського свіжопофарбовані лавочки

28.05.2021 14:05

Сьогодні, 28 травня, з ініціативи Вознесенівської районної адміністрації та місцевих підприємців на площі Маяковського пройшов суботник - лагодили і фарбували лавочки.

З самого ранку до роботи на площі Маяковського стала бригада з 15 осіб: очільник району Віталій Лисенко, його заступники, співробітники відділу економічного розвитку Вознесенівської райадміністрації, підприємці і працівники їхніх підприємств. Хто зачищав лавочки від старої фарби, хто клеїв малярський скотч, хто міняв старі дошки в лавах, хто фарбував.

- Підприємці охоче підтримали нашу ініціативу провести спільний суботник в одному з улюблених місць відпочинку запоріжців - на площі Маяковського. Тут біля фонтану і атракціонів завжди збирається багато людей, і територія повинна бути доглянутою. Хочемо своїм прикладом показати містянам, що якщо кожен житель буде покращувати територію навколо себе, то Запоріжжя стане чистішим і кращим, - зазначив голова Вознесенівський районної адміністрації Віталій Лисенко.

Як розповіли підприємці Дмитро Волков і Наталія Ярова, для суботника вони придбали 18 банок фарби, розчинник, ґрунтовку, малярський інвентар. Треба пофарбувати в два шари 25 лавок.

- Це наш внесок у розвиток місця, де ми працюємо. На площі Маяковського функціонують наші атракціони для дітей. Працюємо тут близько 8 років і намагаємося навколо підтримувати порядок, - сказав Дмитро Волков.

Наталія Ярова додала, що підприємці, крім щорічних весняних суботників, за необхідності ремонтують порізані або поламані лавочки й урни, відновлюють розбиту плитку навколо фонтану, постійно прибирають сміття, розкидане довкола.

Учасники суботника звернулися до запорожців з проханням поважати працю тих, хто підтримує чистоту і комфорт у місцях відпочинку.