Володимир Буряк бере участь у роботі Конгресу місцевих та регіональних влад

03.06.2021 10:35

Міський голова Володимир Буряк сьогодні перебуває з робочою поїздкою у Хмельницькому. Володимир Буряк візьме участь у роботі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Зазначимо, там під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбудеться засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Цього року Президент України Володимир Зеленський створив Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Конгрес має сприяти встановленню якісно нових відносин між центральною та місцевою владою. Зокрема в Указі Голови держави від 25 лютого 2021 року зазначається, що Конгрес створено «з метою активного залучення органів місцевого самоврядування до процесів державотворення через належне представництво їхніх інтересів та участь у визначенні пріоритетів державної регіональної політики».

Конгрес є консультативно-дорадчим органом при Президентові України, складається з Голови, Президії, Палати регіонів і Палати місцевих влад. Головою Конгресу є Президент України, який здійснює загальне керівництво його діяльністю, визначає порядок роботи та головує на засіданнях Конгресу.

Конгрес розпочинає роботу сьогодні. У Хмельницькому відбудеться засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. На ньому буде присутній Володимир Зеленський. Планується, що там же будуть обрані члени Президії Конгресу. До неї входитимуть Президент України, по три представника обох палат Конгресу, міністри та керівництво Офісу Президента України.