На вулиці Запоріжжя вийшов ще один європейський трамвай

10.06.2021 11:25

У Запоріжжі продовжується реалізація програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай». Зокрема сьогодні вийшов на лінію черговий європейський трамвай, вже восьмий цього року. Про це Володимир Буряк повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Нагадаємо, у рамках програми «Запорізький трамвай» у Запоріжжі завершується оновлення рухомого складу трамваїв. За кілька років було зібрано 14 трамваїв запорізького виробництва на базі КП «Запоріжелектротранс». Ще 3 трамвайних вагони буде зібрано цього року.

Також придбано 25 європейських трамваїв, з них 13 у попередні роки. У 2021 ж році надійшло 12 таких трамвайних вагонів. Всі вони вже прибули до міста та поступово готуються до виходу. Сьогодні на лінію вийшов вже 8-й цьогорічний європейський трамвай. Тобто загалом їх тепер працює 21. Ще 4 продовжують готувати для виходу на лінію.

Міський голова Володимир Буряк наголосив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що це дозволить завершити оновлення існуючого трамвайного парку міста. Також продовжується робота з відновлення повноцінного руху трамвайного маршруту №12, який з’єднає Заводський та Шевченківський райони між собою та з центром міста.