У Запоріжжі триває оновлення трамвайного парку

10.06.2021 12:40

Сьогодні, 10 червня, на лінію на випробування вийшов вже восьмий європейський трамвай із дванадцяти отриманих цьогоріч. Після тестового 50-кілометрового проїзду транспорт, «вбраний» вже у традиційну для запорізьких трамваїв вишиванку, зможе повноцінно обслуговувати свій маршрут.

З 2017 року в місті успішно діє програма «Запорізький трамвай», яка має на меті повноцінне оновлення рухомого складу місцевого трамвайного парку. За майже 4 роки її реалізації вдалось зібрати 14 запорізьких трамваїв, ще 3 - планують виготовити цьогоріч. Також у межах програми здійснюється капітальний та середній ремонт існуючого рухомого складу та закупівля сучасних європейських трамваїв. 13 таких придбані у попередні роки, ще 12 надійшли до міста цьогоріч.

Після відповідної підготовки, так званого «брендування» у вишиванку та випробувань, вже 7 трамваїв, отриманих у 2021 році, успішно працюють на маршрутах. 8-й відправили на тестування сьогодні.

- Наразі ми випускаємо вагон на тестовий 50-кілометровий об’їзд. Якщо випробування пройде успішно і не будуть виявлені технічні нюанси – тоді ми виведемо його на повноцінну роботу на маршруті. Вагон дуже гарний – як кузов, так і технічна частина. Він зможе довго прослужити. Ще чотири також нині готуються до роботи, - розповів заступник начальника трамвайного депо з виробничо-технічних питань КП «Запоріжелектротранс» Артур Ісаєв.

Збільшення кількості трамваїв забезпечить ефективнішу роботу КП «Запоріжелектротранс». Також транспорт можна буде задіяти для запуску нових маршрутів, зокрема трамвайного маршруту № 12, який після свого відновлення з’єднає Заводський і Шевченківський райони між собою та з центром міста.