«Молоді професіонали» Запоріжжя змагались у майстерності

10.06.2021 13:35

У Запорізькому будівельному центрі профтехосвіти відбувся другий етап чемпіонату “Молоді професіонали”. У кілька етапів учні демонстрували і теоретичні знання, і практичні вміння. У п'яти компетенціях змагались електрогазозварювальники, будівельники та кухарі.

За підсумками першого етапу змагань «Молоді професіонали» у другий тур потрапили понад тридцять учасників. Майбутні маляри демонстрували, як вміють обклеювати стіни вініловими шпалерами. На іншій локації змагалися лицювальники-плиточники, штукатури, електрогазозварювальники, кухарі. Змагання з фахової майстерності серед учнів проводиться, аби закріпити та вдосконалити знання, уміння й навички, а також популяризувати престиж робітничих професій. Як зазначають самі учасники змагань, вони впевнені у майбутньому працевлаштуванні, бо мають професії, які користуються великим попитом на ринку праці.

- На другому, практичному, етапі змагань свою майстерність показують кращі учні. Вони виконують роботи, що відповідають третьому кваліфікаційному розряду робітника. Вважаю кожного з них переможцем. Ми отримуємо задоволення, спостерігаючи за роботою хлопців і дівчат. Нехай у чесній боротьбі визначаться офіційні переможці, яких оцінить і оголосить незалежна експертна комісія, - відзначив виконуючий обов’язки директора Запорізького будівельного центру профтехосвіти Сергій Фоміч.

- Завдяки такій активній позиції наших майстрів-наставників, які виховують цих молодих професіоналів, у нас в районі не буде проблем ні з електрогазозварювальниками, ні з малярами, ні з штукатурами. Ми впевнені, що готуємо кращих професіоналів Запоріжжя, - додав голова Хортицької райадміністрації Олександр Пшеничний.

На переможців очікують нагороди. Організатори заходу кажуть - такі змагання дозволяють молодим фахівцям відточувати свою майстерність. Загалом у Запорізькому будівельному центрі професійно-технічної освіти навчається 236 учнів. Його випускники працевлаштовуються практично на всі запорізькі підприємства. А учні мають змогу проходити там виробничу практику.