Запоріжцям нагадують про особливості руху громадського транспорту через греблю ДніпроГЕСу

11.06.2021 15:30

За результатами обстеження автошляхового проїзду через гідротехнічну споруду Дніпровської ГЕС з жовтня 2019 року заборонено рух великовантажного транспорту через греблю. Також були введені обмеження для муніципального громадського транспорту і легкових автомобілів. Про це водіям сьогодні нагадали представники комунального підприємства «Запоріжелектротранс».

Обмеження мають помірний характер і спрямовані на збереження конструкції греблі ДніпроГЕСу до початку капітального ремонту. Так, муніципальний громадський транспорт - тролейбуси і автобуси - мають рухатися виключно лівою смугою в напрямку лівого берега. А водії легкових авто і мікроавтобусів не повинні перевищувати встановлену швидкість руху.

Нагадаємо, з травня 2021 року експлуатаційний стан автодорожнього переїзду по греблі класифікується як непрацездатний.

- Щоб уповільнити руйнування конструкцій, ми на підприємстві робимо все, що від нас залежить. Так, регулярно проводимо інструктажі з водіями тролейбусів і автобусів. Також тримаємо напоготові спеціальну аварійну службу, яка виїжджає на греблю в найкоротші терміни, якщо у нашого автобуса або тролейбуса трапилася там поломка. Адже в такому разі утворюється автомобільний затор, що негативно впливає на аварійні конструкції. Також щодня відповідальні особи всіх служб виїжджають на ДніпроГЕС для контролю роботи водіїв. Нагадуємо, що всі учасники дорожнього руху повинні дотримуватися встановлених правил, щоб не допустити на греблі надзвичайну ситуацію техногенного характеру, - сказав начальник тролейбусного парку №2 КП «Запоріжелектротранс» Олег Переверзєв.