Вже у липні у пологовому будинку №4 повинен запрацювати сучасний операційний блок

15.06.2021 12:25

Ремонти лабораторії, централізованого стерилізаційного відділення, операційного блоку гінекологічного відділення. Відкриття сучасної жіночої консультації. Придбання нового медичного обладнання – апаратів ШВЛ, моніторів пацієнта, лабораторного обладнання та іншого. Все це вдалося зробити у пологовому будинку №4 за останні роки. Медичний заклад і далі змінюється на краще. Продовжуються ремонти палат та інших приміщень, розпочато утеплення фасаду. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів у пологовому будинку №4 виїзну нараду, щоб проконтролювати стан виконання робіт.

Пологовий будинок №4 продовжує активно розвиватися завдяки спільним зусиллям керівництва медичного закладу та міської влади. Виконуються ремонти, закуповується сучасне обладнання. За останній час було відремонтовано лабораторію, центральне стерилізаційне відділення, операційний блок гінекологічного відділення. Встановлено сучасну вентиляційну систему з  очищення повітря, що дозволяє знизити ризики інфекційних ускладнень у післяопераційному періоді та інфікування медичного персоналу, відновлено систему постачання кисню, модернізовано протипожежну сигналізацію та систему освітлення. Все це частина міської програми розвитку медицини, яка реалізується у Запоріжжі з 2016 року. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював виконання робіт.

Підрядники та керівництво медичного закладу доповіли про зроблене, стан виконання робіт та строки їх завершення. Зокрема вже у липні повинен запрацювати операційний блок гінекологічного відділення, ремонт якого фактично завершено.

- За кілька років у пологовому будинку №4 зроблено досить багато. Головне, що зміни спрямовані на створення належних умов як для пацієнтів, так і для лікарів. Сьогодні керівник медичного закладу повідомив, що вже у липні має запрацювати сучасний операційний блок гінекологічного відділення. Продовжуються інші ремонти, розпочато утеплення фасаду, - сказав Володимир Буряк.

Зараз у пологовому будинку №4 продовжуються ремонти палат відділення інтенсивної терапії, операційного блоку в акушерському відділенні, боксованих палат. Почалось утеплення фасаду будівлі. Нагадаємо, наприкінці 2020 року на території пологового будинку відкрилась сучасна жіноча консультація з комфортними умовами, яка може приймати 340 жінок щодня. Тут працюють акушер-гінеколог, мамолог, репродуктолог, ендокринолог, онколог. Є все необхідне для проведення рентгену, мамографії, УЗД репродуктивної системи, молочної залози, щитоподібної залози, серця, судин та інших досліджень.

Зазначимо, пологовий будинок №4 також ефективно працював в умовах коронакризи, адже його було перепрофільовано для лікування коронавірусних хворих. Це підтверджує той факт, що за версією експертного комітету Національного рейтингового агентства «Вибір Країни» у 2021 році цей медичний заклад був визнаний переможцем у Національній номінації «Вибір країни-2020» «Краща відповідь на СOVID-19».

- Пологовий будинок №4 став одним з перших медичних закладів міста, які були перепрофільовані під лікування коронавірусних хворих. Приємно, що робота колективу цього медичного закладу отримала таку високу оцінку на загальнодержавному рівні, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк також привітав колектив пологового будинку №4 з Днем медичного працівника, який відзначатимуть 20 червня. Кращі співробітники медичного закладу були нагороджені Почесними грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради.