Юні запорізькі футболісти отримають ще одне сучасне футбольне поле

16.06.2021 12:35

У міській дитячо-юнацькій футбольній школі «Металург» завершують будівництво ще одного сучасного футбольного поля, яке буде розташоване на території бази школи по вул. 12 Квітня. Також тут продовжується ремонт спортивного залу, де пізніше зможуть займатися юні футболісти. Сьогодні Володимир Буряк провів виїзну нараду на території ДЮСШ «Металург». Міський голова проконтролював виконання робіт, обговорив з керівництвом школи плани подальшого розвитку ДЮСШ.

Після зникнення з футбольної карти України футбольного клубу «Металург», який належав приватному власнику, у 2016 році під загрозою ліквідації опинилася і ДЮСШ «Металург». На цю ситуацію відреагували міський голова Володимир Буряк, міська влада. За ініціативи Володимира Буряка було створено комунальну дитячо-юнацьку школу «Металург». Юні футболісти отримали можливість і надалі займатися футболом. Вдалося зберегти тренерський та викладацький склад. Однак у Запоріжжі вирішили на цьому не зупинятися.

Розпочалася реалізація міської програми розвитку міської комунальної ДЮСШ «Металург», розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка. Завдяки допомозі міста, спонсорським коштам за кілька років зокрема було замінено штучні покриття на 4 футбольних полях. Фактично були збудовані нові футбольні майданчики. У 2020 році вдалося викупити у власника колишнє майно приватного футбольного клубу «Металург», зокрема базу на вул. 12 Квітня, а також на території бази на Великому Лузі. Її передано дитячо-юнацькій футбольній школі, що значно зміцнило її матеріально-технічну базу.

- П’ять років тому футбольна школа «Металург», здавалося, нікому не була потрібна та опинилася під загрозою зникнення. Однак це вже історія, зараз ми маємо міську футбольну школу «Металург». За кілька років вдалося багато зробити. Зокрема у минулому році викупили майно цієї бази на вул. 12 Квітня, - сказав Володимир Буряк.

Важливо, що після створення міської футбольної школи «Металург» кількість її учнів зросла з 650 до приблизно півтори тисячі юних футболістів. Місто продовжує закуповувати форму та спортивний інвентар для школи, зокрема і в 2020 році. Цікаво, що у школі займаються не лише хлопці, а й дівчата, які цікавляться футболом.

У 2021 році на території футбольної бази на вул. 12 Квітня розпочали реставрацію ще одного футбольного поля, вже п’ятого за останні роки. Роботи наближаються до завершення. Тут уклали сучасне штучне покриття. Сьогодні їх виконання перевірив міський голова Володимир Буряк. Підрядники та керівництво школи доповіли, що новий футбольний майданчик має бути закінчений за тиждень-два - все буде залежати від погодних умов. Таким чином на цій базі буде повністю завершено заміну футбольних полів.

Зазначимо, також у будівлі ДЮСШ «Металург» розпочато ремонт спортивного залу. Передбачається реконструкція стелі, стін, підлоги. Також тут будуть встановлені спеціальні бортики, щоб можна було вдосконалювати навички відбивання м’яча. На підлогу мають укласти сучасне спортивне покриття. Зал планується поділити на дві функціональні зони, аби тут одночасно могли займатися кілька груп. Також у планах капітальний ремонт фасаду школи, ремонт покрівлі, поточний ремонт огорожі ДЮСШ «Металург». Під час наради міський голова наголосив, що спочатку необхідно відремонтувати покрівлю, лише потім переходити до основних робіт у спортзалі, зокрема до укладання спортивного покриття на підлозі.

- За попередні роки тут замінили чотири футбольних поля. На це були спрямовані не лише кошти міста, а й спонсорів. Значну підтримку свого часу надав комбінат «Запоріжсталь». Зараз завершуємо тут заміну ще одного поля, вже п’ятого. Вже досить скоро ці роботи будуть завершені. Продовжуємо і ремонт спортивного залу. Важливо, що це створює належні умови для вихованців школи «Металург». У планах також ремонт огорожі та фасаду школи, - зазначив Володимир Буряк.

Нагадаємо також, що за ініціативи міського голови Володимира Буряка у Запоріжжі було створено міський футбольний клуб «Металург». Вихованці ДЮСШ «Металург» мають можливість набувати тут футбольного досвіду. На даний момент команда виступає у Другій лізі і в подальшому планує підвищитися у класі, однак тут не обійтись без підтримки спонсорів.