У Запоріжжі привітали працівників медичних закладів міста

16.06.2021 15:40

Медичних працівників Запоріжжя сьогодні вітали з професійним святом. Загальноміський захід відбувся у кіноконцертному залі ім. Довженка. Сюди запросили представників усіх медичних закладів, які перебувають у підпорядкуванні міста. Присутніх привітав міський голова Володимир Буряк, який відзначив особливе значення праці медиків для кожного запоріжця, особливо в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції.

Міська медична галузь Запоріжжя нараховує 29 комунальних некомерційних підприємств. Серед них 8 центрів первинної медико-санітарної допомоги, 10 лікарень для дорослих і 2 для дітей, 6 стоматологічних поліклінік, 3 пологових будинки. Сьогодні представників колективів всіх цих медичних закладів вітали у кіноконцертному залі ім. Довженка. Тут пройшов загальноміський захід до Дня медика.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що медики навіть у складних умовах коронакризи продовжують надавати запоріжцям усю можливу медичну допомогу. Перш за все тому, що в галузі охорони здоров’я працюють люди, які обрали свою професію за покликанням.

- Можна було б багато говорити про те, що місто за останні роки зробило для розвитку медицини. Зокрема закуповуючи медичне обладнання, техніку. Однак без вас, без вашої самовідданої праці це б не дало жодного результату, адже на першому місця у медичній сфері завжди був та буде професіоналізм медиків, - сказав Володимир Буряк.

Нагадаємо, сім медичних закладів Запоріжжя були перепрофільовані під лікування хворих коронавірусом. Серед них міські лікарні №№ 1, 2, 6, 7, 9, дитяча лікарня №5, пологовий будинок №4. За цей час стаціонарну допомогу надано 7 тисячам хворим на коронавірус. Десятки тисяч запоріжців лікувалися в амбулаторних умовах. Медичні заклади надавали й інші види допомоги, рятуючи життя та здоров’я тисяч людей.

- З березня минулого року наші медичні заклади працюють у посиленому режимі. Завдяки реалізації міської програми розвитку медицини ми змогли підготуватися, щоб зустріти епідемію на належному рівні. Хочу подякувати вам за те, що ви зробили та продовжуєте робити кожного дня, рятуючи життя запоріжців, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що місто продовжить підтримку медицини. Відкрито міську лабораторію для ПЛР-тестування. Продовжується реконструкція приймально-діагностичних відділень у Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги, міській лікарні №9. Буде створене сучасне дитяче інфекційно-боксоване відділення у дитячій лікарні №5.

Колективи низки медичних закладів отримали сьогодні Подяки виконавчого комітету Запорізької міської ради.