Містян запрошують на презентацію проєкту «Запоріжжя. Мікрорайони»

17.06.2021 14:35

18 червня о 12.00 у приміщенні Туристичного інформаційного центру (пр. Соборний, 151) відбудеться презентація проєкту «Запоріжжя. Мікрорайони», який започатковано департаментом культури і туризму Запорізької міської ради, Запорізькою обласною організацією Національної спілки архітекторів України та Музеєм архітектури Запоріжжя.

Мета проєкту - осягнення історико-культурного та соціального значення житлових масивів, які були зведені індустріальним способом та стали місцем проживання більшої частини містян. Попри велику роль мікрорайонного будівництва, що розпочалося наприкінці 1950-х років і провадилося майже півстоліття, практично нічого не відомо про його творців, їх оригінальні задуми.

Реалізація проєкту дозволить заповнити ці лакуни та представити оригінальну історію формування якщо не всіх, то більшості житлових масивів, розкриє їх позитивну роль у розвитку міської культури та побуту, загалом у зростанні стандартів життя.

Проєкт планується реалізувати у чотири основні етапи: збір та систематизація оригінальних історичних матеріалів, інтерв’ювання архітекторів-творців мікрорайонів та зйомка відеофільму, створення тематичної музейної експозиції та видання підсумкового каталогу.