До Запоріжжя завітали учасники міжнародного марафону ретро-автомобілів

18.06.2021 14:30

Сьогодні у Запоріжжі зустріли учасників міжнародного автопробігу, присвяченого 30-річчю Незалежності України. Біля Туристичного інформаційного центру також був даний старт етапу «Запоріжжя–Дніпро».

Запоріжжя стало одним з пунктів масштабного марафону на раритетних автівках, присвяченого 30-річчю Незалежності України та підготовці до ралі в Монте-Карло. Його довжина – 3000 км, а маршрут пролягатиме через 30 міст України, Молдови та Румунії.

Марафон стартував 13 червня в Умані. Дату було обрано не випадково. 126 років тому саме в ці дні відбулися перші автомобільні гонки - «Ралі Париж-Бордо-Париж». 

Учасники автопробігу відвідали Умань, Білу Церкву, Київ, Канів, Черкаси, Кам’янське, в кожному місті було організовано особливі змагання. Далі на команду чекають Харків, Новомосковськ, Полтава, Олександрія, Кропивницький, Вінниця, Бар, Тернопіль, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Зарожани, Хотин,  Білгород-Дністровський, Одеса.

Україна вперше братиме участь в «Rallye Monte-Carlo 2022». Марафон допоможе учасникам підготуватися до змагань і випробувати автомобілі ЗАЗ 965 і ЗАЗ 966.

Престижне ралі класичних автомобілів «Rallye Monte-Carlo Classique» відбудеться в січні 2022 року. Від України до Монте-Карло поїдуть три екіпажі, серед яких один - жіночий. Для дівчат готують «Запорожець» ЗАЗ 965 жовтого кольору.