КП «Запоріжремсервіс» проводить планові роботи в черговому багатоквартирному будинку

18.06.2021 15:45

У Запоріжжі триває ремонт житлового фонду. Так, комунальне підприємство «Запоріжремсервіс» проводить ремонтні роботи в багатоквартирних будинках, які перебувають на його балансі. Сьогодні працівники підприємства виконують планову чистку каналізаційних мереж у будинку №8а по вулиці Парковій, що у Вознесенівському районі.

Мешканці будинку №8а по вулиці Парковій не скаржилися на стан каналізації і не відправляли заявки комунальному підприємству «Запоріжремсервіс». Однак після чергового щотижневого обстеження комунікацій фахівці підприємства помітили неполадки в роботі каналізації. Вона виявилася засміченою, що в майбутньому могло б призвести до великих проблем.

- Ми помітили, що в цьому будинку слабо проходять стічні води по каналізації. Це означає, що є проблема засміченості. Якщо не вжити жодних заходів, то в майбутньому це може привести до пориву труби в підвальному приміщенні і навіть до розмиття фундаменту будинку. Нам таких проблем не треба, тому ми щотижня обстежуємо будинки і, якщо знаходимо будь-які відхилення від норми, намагаємося відразу це виправити, - розповіла провідний інженер виробничого відділу з управління житловими будинками-1 КП «Запоріжремсервіс» Надія Шутак.

Для розчищення каналізаційних шляхів працівники підприємства використовують спеціальне обладнання під назвою «Кобра». Очищення проходить механічним методом - фахівці кажуть, що це швидко і ефективно.

Засміченість каналізаційного трубопроводу - одна з найчастіших комунальних проблем, яка виникає через зношеність системи, а також через неправильне поводження мешканців з каналізацією. Тому комунальники звертаються до запоріжців з проханням не викидати до стоків побутове сміття.