У гімназії №11 відремонтують зливову каналізацію

22.06.2021 15:40

До початку нового навчального року має бути відновлена зливова каналізація та відремонтоване вимощення біля гімназії №11, яка розташована в Олександрівському районі. Таке завдання сьогодні під час виїзної наради поставив міський голова Володимир Буряк. Кошти на виконання робіт мають виділити на найближчій сесії Запорізької міської ради.

У понеділок, 14 червня, через несприятливі погодні умови у гімназії №11 сталася аварійна ситуація. Під час потужної зливи затопило підвал та частину першого поверху гімназії. Міський голова Володимир Буряк поставив завдання профільному заступнику, департаменту освіти і науки міської ради встановити причини цієї події та надати пропозиції щодо недопущення повторення такої ситуації. Сьогодні питання обговорювалось під час виїзної наради, яку провів Володимир Буряк.

Місцевість тут знаходиться під ухилом, у шкільний двір стікає вода з розташованого поруч приватного сектора. Керівництво школи та департаменту доповіли, що під час зливи дощова каналізація не впоралася з великими обсягами води. У результаті вода накопичилася, а потім затопила підвал та частину першого поверху навчального закладу.

Воду відкачали, територію привели до ладу. Однак для вирішення проблеми необхідний ремонт зливової каналізації на території школи для збільшенням її пропускної здатності. Також ремонту потребує вимощення біля будівлі школи. Міський голова Володимир Буряк наголосив, що ремонтні роботи мають бути виконані у найкоротші терміни, до початку нового навчального року.

- Зливова каналізація не впоралася з обсягом води. Було моє доручення профільному заступнику запропонувати перелік робіт, щоб не допустити повторення цієї ситуації. Зараз є розуміння, що необхідно відновити зливову каналізацію, відремонтувати вимощення біля школи. Поставлене завдання виконати ці роботи до 1 вересня, - сказав Володимир Буряк.

Кошти на виконання робіт планується передбачити вже на найближчій сесії міської ради, яка відбудеться 30 червня. Також міський голова Володимир Буряк доручив керівництву профільного департаменту, районної адміністрації по Олександрівському району, разом з власниками прилеглих до школи будівель, опрацювати питання ремонту підпірної стінки, приведення до ладу прилеглої території.

- Це важливо зробити комплексно, адже ми можемо відремонтувати зливову каналізацію на території школи, але при цьому повністю не вирішимо питання зі стіканням води, якщо вона вся з сусідніх вулиць потраплятиме у двір школи. Якщо це питання буде вирішене, то у подальшому розглянемо питання встановлення сучасного спортивного майданчика на території навчального закладу, - наголосив Володимир Буряк.