Запорізький муніципальний телеканал Z визнано кращим регіональним телеканалом України

02.07.2021 09:00

У жовтні 2016 року у запорізького муніципального телеканалу розпочався новий етап життя. Телеканал отримав нову назву та фактично друге народження. З самого початку телеканал Z позиціонував себе як інформаційний, орієнтований на запорізького глядача.

Тоді було багато скептиків, які запевняли, що такий телеканал у Запоріжжі ніколи не буде популярним та не отримає власного глядача. Однак життя спростувало таке твердження. За кілька років Z перетворився на сучасний телеканал з власною аудиторією, яка постійно зростає. Телеканал для цього активно працює. Створюються нові телевізійні проєкти, завдяки яким запоріжці можуть отримати інформацію у різних сферах.

Тут вдалося створити професійний колектив, оновити матеріально-технічну базу. На телеканалі створено сучасну студію, яка відповідає всім телевимогам. У 2020 році телеканал розпочав трансляцію у цифровому форматі. Цього року придбано пересувну телевізійну станцію, яка дозволяє вести трансляцію з будь-якої точки України.

Все це стало можливим завдяки постійній підтримці з боку міського голови Володимира Буряка, міської влади та депутатського корпусу, активній позиції керівництва та колективу телеканалу.

Черговим підтвердженням розвитку Z та зростання його популярності серед глядачів стало те, що він став кращим регіональним телеканалом України 2020 року. Це підтвердили результати моніторингу глядацьких вподобань незалежної рейтингової агенції BIG DATA UA. У четвер, 1 липня, керівник телеканалу Дмитро Веліканов отримав відповідну нагороду у Києві.

- Приємно отримати таку відзнаку. Це ще раз підтверджує, що телеканал Z йде правильним шляхом. Ця нагорода - не тільки телеканалу, а всієї громади Запоріжжя. Адже Z - муніципальний телеканал. Впевнений, що ми і далі будемо продовжувати розвиватися, збільшувати кількість глядачів та зону покриття нашого сигналу. Головне, що запоріжці і далі будуть отримувати якісний та сучасний інформаційний продукт, - наголосив Дмитро Веліканов.