Сесія Запорізької міської ради знову не відбулася

02.07.2021 12:20

Міський голова Володимир Буряк впевнений, що Запорізька міська рада повинна працювати та приймати важливі для запоріжців рішення. Депутати мають відкинути політичні амбіції та керуватися інтересами Запоріжжя та містян. Якщо представники п’яти фракцій міської ради не хочуть цього робити, то можуть скласти свої мандати, відмовитися від своїх повноважень. На цьому Володимир Буряк наголосив у своєму сьогоднішньому виступі у сесійному залі міської ради.

Сьогодні мала відбутися сьома сесія Запорізької міської ради, яку було перенесено з 30 червня. Однак у сесійному залі зареєструвалися лише депутати партії «Єднання». Депутати п’яти фракцій Запорізької міської ради («Слуга народу», «ОПЗЖ», «Європейська солідарність», «Нова політика», політичної партії «Партія Шарія») вже вдруге не взяли участь у роботі сесії міської ради. У результаті без розгляду так і залишилися десятки питань. Серед них ті, які стосувалися виплати заробітних плат медикам, надання соціальних послуг інвалідам, літнім людям. Тепер вони будуть змушені чекати проведення сесії, про дату якої буде повідомлено додатково.

Міський голова Володимир Буряк звернувся до запоріжців та депутатського корпусу. Міський голова подякував депутатам партії «Єднання» за їх позицію.

- Сьогодні у залі присутні лише депутати від партії «Єднання». Представники інших фракцій показали, що не хочуть працювати, приймати необхідні запоріжцям рішення. Цим самим вони продемонстрували, що їм байдужа доля запоріжців та Запоріжжя, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що політичні амбіції для цих депутатів виявилися важливішими інтересів запоріжців. Володимир Буряк підкреслив, що згідно з законодавством відсутність секретаря міської ради не може бути аргументом для зупинення роботи сесії. Міська рада може працювати та приймати рішення.

Міський голова зазначив, що депутати п’яти фракцій пояснюють своє небажання брати участь у сесії звільненням секретаря міської ради Анатолія Куртєва та розглядом судового позову з цього приводу. Дійсно останній 29 червня подав судовий позов щодо поновлення на роботі та призупинення дії розпорядження про його звільнення. Однак 30 червня суд відмовив у задоволенні цього позову.

- Якщо хтось не хоче працювати, то завжди знайде для цього причину. Якщо депутати не хочуть працювати, то хай кидають мандати, відмовляються від депутатських повноважень. На їх місце прийдуть ті, хто зможе приймати важливі для запоріжців рішення. У той же час хочу подякувати депутатам партії «Єднання» за їх позицію, - заявив Володимир Буряк.

Про дату проведення сесії буде повідомлено додатково. Міський голова у черговий раз підкреслив, що прийняття чекають десятки важливих рішень.

- Мені соромно за депутатів, які не прийшли сьогодні на сесію. Це означає, що вони не хочуть щоб медики отримали зарплату, інваліди необхідну допомогу? Ця ситуація на совісті тих депутатів для яких особисті амбіції вище інтересів запоріжців, - відзначив Володимир Буряк.