До кінця липня сміття з приватного сектора буде вивозитися і в жовтих, і в зелених пакетах

07.07.2021 15:20

Фахівці підприємства «Вельтум-Запоріжжя» розповідають, що пішли назустріч клієнтам, які попросили продовжити термін вивезення сміття в зелених пакетах. Так, спочатку підприємством повідомлялося, що з початку літа побутове сміття з приватного сектора буде вивозитися виключно в жовтій брендованій тарі. Однак у споживачів накопичилося багато зелених пакетів, які вони не встигли використати. Тому перехідний період продовжили.

Як розповіла начальник відділу логістики «Вельтум-Запоріжжя» Наталія Краско, зміни на підприємстві періодично впроваджують щоб уникнути спекуляцій, адже багато запоріжців намагаються перепродати фірмову тару, отримуючи за це прибуток. Наприклад, протягом трьох попередніх років жителі будинків приватного сектора використовували зелені пакети, які прийшли на зміну червоним.

- Зелений пакет наразі є підтвердженням оплати послуги з вивезення побутових відходів населенням. Втім ми з'ясували, що деякі жителі продають свої пакети сусідам. Ці люди в свою чергу не платять за відповідну послугу зовсім. Вони купують тару у сусідів за готівку, виставляють сміття, а наші працівники, думаючи, що послуга оплачена, звичайно забирають ці пакети, - додала Наталія Краско.

Напередодні нововведень майже всі голови квартальних комітетів приватного сектора Запоріжжя отримали жовті пакети, які мали роздати місцевим жителям. Їх кількість розрахована виходячи з норм накопичення сміття - 200 л на людину на місяць. Таким чином передбачено 4 маленьких по 50 л або 2 великих по 100 л пакети на кожну зареєстровану людину.

- Пакети - це просто брендована тара. Люди сплачують за послугу з вивезення твердих побутових відходів. Наш автомобіль проїжджає кожною вулицею, вантажники збирають сміття і його вивозять. А пакети - це просто тара, яка надається безкоштовно на підставі квитанції за оплачену послугу, - розповіла начальник абонентського відділу «Вельтум-Запоріжжя» Олена Говоркова.

Тепер зелені пакети домовилися вивозити до кінця липня. Однак жителі приватного сектора вже можуть використовувати нові жовті брендовані пакети. На підприємстві сподіваються, що незабаром жителі звикнуть до нових правил вивезення твердих побутових відходів.