Володимир Буряк: "Деякі партії через свої політичні інтереси ставлять під загрозу стабільне життя міста"

20.07.2021 14:50

П’ять депутатських фракцій міської ради поставили власні політичні інтереси вище інтересів своїх виборців, адже через їх позицію вчергове не відбулась сесія Запорізької міської ради. Про це заявив сьогодні міський голова Володимир Буряк. У результаті з 30 червня так і не прийняті важливі для запоріжців рішення. Зокрема щодо виплати заробітної плати медикам, підготовки до початку опалювального сезону, надання допомоги соціально незахищеним верствам населення, у тому числі дітям загиблих у ході АТО/ООС.

Сьогодні мала відбутися сьома сесія Запорізької міської ради, яку скликав міський голова Володимир Буряк. Однак п’ять фракцій міської ради («ОПЗЖ», «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Нова політика» та «Партія Шарія») вже втретє проігнорували проведення сесії. У залі були присутні лише депутати від партії «Єднання».

Володимир Буряк у сесійному залі міської ради звернувся до запоріжців та депутатського корпусу. Міський голова наголосив, що п’ять депутатських фракцій вчергове показали небажання працювати та приймати необхідні для запоріжців рішення.

- Протистояння, що існує зараз у міській раді, представники цих фракцій пояснюють звільненням секретаря міської ради. Дійсно, я звільнив Анатолія Куртєва, адже завжди дію у відповідності з законом, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що через політичні амбіції вказаних фракцій вже довгий час заблоковане прийняття важливих для міста та запоріжців рішень. Це при тому, що партія «Слуга народу» має можливість запропонувати нову кандидатуру на цю посаду, але так і не зробила цього.

- Справа в політиці? Виникає питання, а чи не загралися ви в політику? Одна справа, коли через політику не приймаються закони у Верховній Раді, адже продовжують працювати діючі закони. Інша справа у місцевих радах, коли необхідно приймати потрібні для міста рішення, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що свого часу були досягнуті домовленості про те, що представники різних політичних сил відповідатимуть за роботу різних сфер міського господарства. Це мало забезпечити вирішення важливих для міста питань, однак поки цього так і не відбулося.

Зокрема «Нова політика» відповідає за житлово-комунальне господарство та підготовку до опалювального сезону. Благоустрій та ремонт доріг – відповідальність «Європейської солідарності». Освіта, соціальні виплати – партії «Слуга народу» і так далі. Є й важливі земельні питання, за які відповідає «ОПЗЖ». Якщо питання у цих сферах не вирішуватимуться, то відповідати за це мають і вказані політичні сили. У тому числі й за розбрат, який виник у міській раді.

- Ганьба депутатам, які хочуть поставити політичні рішення вище інтересів запоріжців. Якщо хочете гратися у політику, то спочатку проголосуйте за важливі для запоріжців рішення, а потім вже займайтеся політикою, перемовинами і таке інше. Невже запоріжці заслужили стати заручниками цієї ситуації? Запоріжці саме для цього голосували за «ОПЗЖ», «Європейську солідарність», «Слугу народу», «Нову політику», «Партію Шарія»? - наголосив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що планує знову скликати сесію та продовжить працювати спільно з депутатами від «Єднання», департаментами та управліннями міської ради.

- У цій ситуації винні політичні сили, які до неї довели. Так вони ставляться до своїх виборців. Я хотів би спитати у партії «Слуга народу» - чи цьому вас вчить наш Президент? Можливо, він не на тих поставив у місті Запоріжжі, може, це не ті слуги народу і не ті люди? - сказав Володимир Буряк.

Зазначимо також, що Анатолій Куртєв звернувся до Південно-східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України щодо примусового виконання судової ухвали про призупинення дії розпорядження міського голови щодо звільнення його з посади секретаря міської ради.

Виконавча служба не прийняла документ до виконання. Була надана відповідь, що судова ухвала не містить зобов’язання вчинити певну дію або утриматись від вчинення певних дій. Виконавчий документ було повернуто стягувачу без прийняття до виконання.