У Шевченківському районі міняють старий водогін

21.07.2021 15:01

Комунальне підприємство «Водоканал» продовжує планові роботи з заміни каналізаційних і водопровідних мереж. Одна з ділянок, де зараз йдуть роботи – по вулиці Бочарова.

Водогін на цій вулиці був побудований у 60-х роках. Він забезпечує питною водою понад 11 тисяч абонентів.

За ці роки водогін вже вичерпав термін своєї експлуатації та потребував заміни. Тому в КП «Водоканал» внесли цей об’єкт до переліку першочергових адрес для оновлення мереж на поточний рік. Роботи розпочали тиждень тому. Виконують ремонт мереж силами бригади комунального підприємства. Планується замінити 220 метрів водогону на дільниці від вулиці Бочарова, 3 до вулиці Чарівної, 155.

- Оновлення мережі дозволить забезпечити безперебійне водопостачання та покращити якість питної води. Адже останнім часом тут постійно траплялися аварійні пориви, водогін був у незадовільному стані. Тепер старі чавунні труби діаметром 400 мм ми замінюємо новими поліетиленовими з діаметром 350 мм. Їх гарантійний строк – близько 50 років, - розповів начальник управління з капітального будівництва та ремонту КП «Водоканал» Ростислав Лапицький.

Новий водогін укладають методом санації – з мінімальним пошкодженням елементів благоустрою. На період робіт абоненти не залишаться без води – подача буде тимчасово припинена лише у день підключення нового водогону. Заміну планується завершити через два тижні.