У запорізькому дитсадку оновили пральню

21.07.2021 16:03

Аби в новому навчальному році зустріти працівників і маленьких вихованців у покращених умовах, в освітніх закладах міста проводяться поточні та капітальні ремонти. Так, у запорізькому спеціальному дошкільному навчальному закладі № 36 «Дзвіночок» цьогоріч оновили пральню. Якість виконаних робіт у ході робочого візиту сьогодні, 21 липня, перевірив директор департаменту освіти і науки міськради Станіслав Романчук.

Пральня у СДНЗ № 36 «Дзвіночок» не ремонтувалася з часів заснування закладу – 1981 року, хоча має підвищене навантаження й необхідна для забезпечення належних умов перебування вихованців у садочку. Так, у закладі функціонують 6 вікових груп, які відвідують 85 дітей з особливими освітніми потребами – порушеннями мовлення та зору.

- Ми намагаємося підготуватися до нового навчального року належним чином, так, щоб було створене справді безпечне середовище. Ми сьогодні завітали в не дуже великий за розмірами дитячий заклад, але він виконує свою важливу місію. Це спеціальний дошкільний заклад, де займаються діти з особливими потребами, - зазначив директор департаменту освіти і науки міськради Станіслав Романчук.

Цьогоріч навесні в закладі виконали поточний ремонт пральні. Так, було оновлено підлогу, стіни й стелю, замінено сантехнічне обладнання – ванну та водонагрівач, а також приведено до ладу електромережі. Також тут обладнано сушильню та прасувальню.

- Після якісних будівельних робіт приміщення пральні стало більш зручним, модернізованим, і ми дуже цьому раді, адже безпека і здоров’я дітей – це для нас найголовніше. Приміщення пральні є важливим елементом функціонування закладу, оскільки стосується дотримання протиепідемічних заходів і піклування про комфортне перебування в ньому вихованців, - розповіла директорка спеціального дошкільного навчального закладу № 36 «Дзвіночок» Злата Каржова.

Минулоріч у спеціальному ДНЗ № 36 «Двізночок» також вдалося провести поточний ремонт овочесховища. У планах – благоустрій території, а саме заміна асфальтового покриття.