Володимир Буряк вимагає дати юридичну оцінку відсутності депутатів на сесіях

23.07.2021 13:14

Сьогодні вчергове мала відбутися сесія Запорізької міської ради. Проте більшість депутатів на засідання не з’явилися.

З 64 представників шести обраних до складу міськради фракцій політичних партій у залі зареєструвалися тільки 14 – всі від фракції «Партії Володимира Буряка «Єднання»». Також під стіни міської ради прийшли близько двохсот представників громадськості та профспілок медиків, вчителів, комунальників. Ініціативна група зайшла й до сесійної зали, аби передати депутатам звернення, в якому йде мова про неприпустимість зриву сесій міської ради, через що неможливо вирішити багато питань, від яких залежить життєдіяльність міста.

Міський голова підкреслив, що на порядку денному багато нагальних питань.

- З 30 червня не приймаються рішення, що стосуються зарплат медиків, освітян, грошової допомоги дітям, батьки яких загинули в зоні АТО й ООС, додаткових коштів для людей, які не можуть самі пересуватися. Сьогодні бюджет не може наповнювати ті програми, які були прийняті, тож потрібно брати кредит, аби виконати все заплановане. Потрібно вирішувати й питання, де знайти кошти, щоб наперед заплатити за газ, щоб ми могли ввійти в опалювальний сезон. Не за горами навчальний рік, до якого теж потрібно готуватися. Місто – живий механізм, необхідно робити все, щоб він працював, а для цього треба приймати питання порядку денного. Має бути політична відповідальність усіх, - зазначив Володимир Буряк.

Зважаючи на відсутність кворуму, Володимир Буряк був змушений закрити засідання. Найближчим часом буде призначено нову дату сесії. Разом із тим, міський голова поставив завдання департаменту правового забезпечення надати юридичну оцінку відсутності депутатів на сесіях.

- Запоріжці не розуміють, чому депутатам так званої більшості по барабану на всіх і все, а головне – чому ті, кого виборці найняли на роботу, вже місяць нічого не роблять. Я почув людей і поставив перед департаментом правового забезпечення завдання надати юридичну оцінку відсутності депутатів на сесіях. Представники «ОПЗЖ», «Слуги народу», «Європейської Солідарності», «Партії Шарія» та «Нової політики» своєю бездіяльністю змушують мене це зробити, адже я маю захистити містян від безвладдя!

Міський голова також прокоментував ситуацію на своїй офіційній сторінці в "Фейсбуці".