Про затвердження транслітераціїь написання географічної назви міста Запоріжжя латиницею

Рішення виконавчого комітету №476 від 28.08.2017.

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.2010 № 55 «Про впорядкування транслітерації українського алфавіту латиницею», відповідно до додатку 4 Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 29.07.2014 № 282 «Про затвердження Правил написання українських географічних назв на картах та в інших виданнях»,згідно витягу з протоколу №8 від 16.03.2017 засідання кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови Запорізького національного університету, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити транслітерацію написання географічної назви міста Запоріжжя на картах та інших виданнях латиницею  –Zaporizhzhia.

2. Органам місцевого самоврядування Запорізької міської ради, місцевим органам державної влади, підприємствам, установам та організаціям, незалежно від форми власності, при  передачі латиницею назви м. Запоріжжя використовувати прийняте рішення.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Пустоварова А.І. та голову постійної комісії міської ради з гуманітарних питань Зайцева В.О.

 

 

Міський голова                                         В.В.Буряк