Про встановлення тарифів на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для будинків (гуртожитків) житлового фонду м. Запоріжжя

Рішення виконавчого комітету №175 від 20.04.2018. Дата оприлюднення 23.04.2018

Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів  на житлово-комунальні послуги», наказів Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 10.08.2004 № 150 «Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків  і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд» та від 17.05.2005 №76 «Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, мінімально необхідний для забезпечення санітарно-гігієнічних вимог проживання, перебування в приміщеннях та забезпечення технічних вимог до експлуатації будинку, виконавцем яких є комунальне підприємство «Наше місто» Запорізької міської ради (додається).

2. Затвердити Порядок та періодичність надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій будинків м. Запоріжжя, виконавцем яких є комунальне підприємство «Наше місто» Запорізької міської ради (додається).

3. Встановити тарифи на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, виконавцем якої є комунальне підприємство «Наше місто» Запорізької міської ради, для власників (наймачів) житлового фонду та власників (орендарів) нежитлових приміщень в будинках (гуртожитках) м.Запоріжжя в розрізі кожного будинку окремо згідно з додатком.

4. Ввести в дію тарифи на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, порядок та періодичність надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій будинків м. Запоріжжя, передбачених цим рішенням з шістнадцятого дня після дати повідомлення споживачів житлово-комунальних послуг, передбачених цим рішенням, Комунальним підприємством «Наше місто» в порядку передбаченому чинним законодавством України.

5. Комунальному підприємству «Наше місто» Запорізької міської ради:

  5.1. Здійснити повідомлення споживачів житлово-комунальних послуг, передбачених цим рішенням, про зміну тарифів в порядку та строки передбачені чинним законодавством України.

5.2. Вести побудинковий облік фактичних витрат, виконувати роботи в кожному будинку в межах коштів, отриманих від власників квартир, квартиронаймачів цього будинку.

5.3. Подавати щоквартально звітні матеріали до департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради щодо фактичних витрат  на надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій за їх типом з метою подальшого проведення аналізу відповідності встановленого тарифу.

5.4. Здійснювати перерахунки за надання не в повному обсязі або ненадання  послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій  по будинках житлового фонду міста відповідно до «Порядку проведення перерахунку розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у разі перерви в їх наданні, ненадання або надання не в повному обсязі», затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2013 № 970.

5.5. Інформувати споживачів про фактичну вартість послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій за письмовим зверненням.

6. З моменту введення в дію тарифів на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, порядку та періодичності надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій будинків м. Запоріжжя, передбачених цим рішенням вважати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про встановлення тарифів на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для будинків (гуртожитків) житлового фонду комунальної власності м. Запоріжжя» від 15.08.2016 року №441.

7. Управлінню внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької  міської ради оприлюднити  дане рішення у засобах масової інформації.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бородая О.М.

 

 

Міський голова                                               В.В. Буряк