Про організацію спеціальних рейсів транспорту загального користування на період навігації 2020 року

від 03.02.2020. Дата оприлюднення 03.02.2020


Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт», з метою забезпечення перевезення населення міста на період навігації 2020 року, відповідно до затвердженого розкладу руху пасажирських суден на приміських лініях, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Доручити Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту «Запоріжелектротранс»:

1.1. Організовувати на період річкової навігації 2020 року спеціальні рейси, відповідно до затвердженого розкладу руху пасажирських суден:

1.1.1. Тролейбусні рейси для вивозу жителів міста з річкового порту за напрямками: Дніпровського району (зупинок: «вул. Піщана», «Арматурний завод», «Бородінський мкрн»), Комунарського району (зупинок: «Сімферопольське шосе», «4-й Південний мкрн»), Заводського району (зупинки «Павло-Кічкас»).

1.1.2. Автобусні рейси для підвозу та вивозу жителів міста з річкового порту по маршруту загального користування №38 «БК ЗАлК – Аптека (вул.Рубана)» від зупинки «пр. Металургів» через пр. Соборний, вул. Портову, вул. Незалежної України (вул. Рекордну), пр. Металургів до зупинки «БК ЗАлК».

1.2. Внести зміни до паспортів автобусних та тролейбусних маршрутів загального користування, а також провести інструктажі з водіями.

2. Доручити управлінню з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради:

2.1. Довести через засоби масової інформації до відома жителів міста Запоріжжя інформацію про організацію спеціальних рейсів автобусного та тролейбусних маршрутів на період навігації 2020 року.

2.2. Погодити ЗКПМЕ «Запоріжелектротранс» скореговані розклади та схеми руху.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мішка С.М.

 

Міський голова                                В.В.Буряк

 


Пояснювальна записка
до проекту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради
«Про організацію спеціальних рейсів транспорту загального користування на період навігації 2020 року»

 

Рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 27.01.2020  «Про перевезення мешканців міста Запоріжжя до садово-городніх ділянок у сезон 2020 року» передбачено з 28.04.2020 перевезення пасажирів в напрямку садово-городніх ділянок річковим і автомобільним транспортом з річкового порту.

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт», з метою забезпечення доступності послуг річкового транспорту, насамперед, осіб похилого віку, враховуючи досвід минулих років, підготовлений проект рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про організацію спеціальних рейсів транспорту загального користування на період навігації 2020 року».

Так, на період річкової навігації 2020 року, відповідно до затвердженого розкладу руху пасажирських суден, планується організувати спеціальні рейси транспорту загального користування:

1. Тролейбусні рейси для вивозу жителів міста з річкового порту за напрямками: Дніпровського району (зупинок: «вул. Піщана», «Арматурний завод», «Бородінський мкрн»), Комунарського району (зупинок: «Сімферопольське шосе», «4-й Південний мкрн»), Заводського району (зупинки «Павло-Кічкас»).

2. Автобусні рейси для підвозу та вивозу жителів міста з річкового порту по маршруту загального користування №38 «БК ЗАлК – Аптека (вул. Рубана)» від зупинки «пр. Металургів» через пр. Соборний, вул. Портову, вул. Незалежної України (вул. Рекордну), пр. Металургів до зупинки «БК ЗАлК».

 

Начальник управління з питань
транспортного забезпечення
та зв’язку міської ради                                                                               О.О.Власюк