Про виділ нежитлового приміщення №145 по вул.Фелікса Мовчановського,50 зі складу житлового будинку в окремий об’єкт нерухомого майна

від 03.06.2020. Дата оприлюднення 03.06.2020

Керуючись ст.59, ст.60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.4 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, ст.182, ст.319 Цивільного кодексу України, розглянувши звернення комунального підприємства “Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7”,  виконавчий  комітет  Запорізької  міської ради

ВИРІШИВ:

1. Виділити  зі  складу  житлового будинку №50 по вул.Фелікса Мовчановського в окремий об'єкт  нерухомого  майна  нежитлове  приміщення  №145  першого  поверху /літ.А-9/ загальною площею 31,6 кв.м, яке є об’єктом права комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя.

2. Комунальному підприємству “Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7”, в господарському віданні якого перебуває нежитлове приміщення, зазначене в п.1 рішення:

здійснити передбачені чинним законодавством заходи щодо проведення державної реєстрації права комунальної власності за територіальною громадою м.Запоріжжя в особі Запорізької міської ради на об'єкт нерухомого майна;

надати до департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради інформацію про виконання п.2 даного рішення.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого  заступника  міського  голови  з  питань  діяльності  виконавчих органів ради Мішка С.М. та заступника  міського  голови  з  питань  діяльності  виконавчих органів ради Гординського В.Г.

 

Міський голова                                                                                           В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради “Про  виділ  нежитлового приміщення  №145 по вул.Фелікса Мовчановського,50 зі складу житлового будинку в окремий об’єкт нерухомого майна”

 

До  виконавчого  комітету  Запорізької  міської  ради  надійшло  звернення  від  КП  “ВРЕЖО №7”  щодо  виділу  зі  складу  житлового  будинку в окремий об’єкт нерухомого майна нежитлового приміщення №145 по вул.Фелікса Мовчановського,50  для  здійснення  заходів  з  проведення  державної  реєстрації права комунальної власності за територіальною громадою м.Запоріжжя в особі Запорізької міської ради на зазначений об’єкт нерухомого майна.

На теперішній час зазначене нежитлове приміщення перебуває в платному користуванні у громадської організації  “Соціальна допомога” за договором оренди від 02.11.2009 №2042/10.

Відповідно до  Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” право власності на нерухоме майно підлягає обов’язковій державній реєстрації та виникає з моменту такої реєстрації.

Керуючись законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  “Про   державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” та ст.182, ст.319 Цивільного кодексу України, для реалізації права територіальної громади м.Запоріжжя на володіння, користування та розпорядження нерухомим майном, на засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради внесено проєкт рішення виконавчого комітету про виділ нежитлового приміщення №145 (загальною площею 31,6 кв.м) по вул.Фелікса Мовчановського,50 зі складу житлового будинку в окремий об’єкт нерухомого майна.

 

Директор департаменту
комунальної власності та
приватизації міської ради                                                              О.П.Забутний