Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 24.03.2011 № 121 «Про підпорядкування підприємств, закладів культури і мистецтв, що належать до комунальної власності міста»

від 10.09.2020. Дата оприлюднення 10.09.2020

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про культуру», постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 984 «Про затвердження Порядку формування базової мережі закладів культури», рішеннями Запорізької міської ради від 05.09.2021 № 44 «Про припинення комунального підприємства «Зірка» та від 24.06.2020 № 46 «Про виключення будівлі кінотеатру «Космос», приміщень кінотеатру «Зірка» з переліку об’єктів соціально-культурного призначення», рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 21.08.2020 № 316/6 «Про передачу об’єктів права комунальної власності в господарське відання комунальному підприємству «Управління капітального будівництва», враховуючи лист Міністерства культури та інформаційної політики України від 09.06.2020 № 7305/4.10.3 виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Внести зміни до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 24.03.2011 № 121 «Про підпорядкування підприємств, закладів культури і мистецтв, що належать до комунальної власності міста», а саме:

- виключити комунальне підприємство «Кінотеатр «Зірка» з Переліку підприємств, закладів культури та мистецтв, які складають базову мережу закладів культури, що належать до комунальної власності міста.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пустоварова А.І.

 

Міський голова                                                           В.В.Буряк


Пояснювальна записка

до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 24.03.2011 № 121 «Про підпорядкування підприємств, закладів культури і мистецтв, що належать до комунальної власності міста»

 

Відповідно до Закону України «Про культуру», який вступив в силу у січні 2011 року, у місті Запоріжжі затверджено базову мережу закладів культури (рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 24.03.2011 № 420/9). Відповідно до вимог законодавства до базової мережі було автоматично включено всі існуючі заклади культури та заклади освіти сфери культури. Таким чином до базової мережі було включено комунальне підприємство «Кінотеатр «Зірка», діяльність якого припинена шляхом приєднання до комунального закладу «Кіноконцертний зал ім. О.Довженка» (рішення Запорізької міської ради від 05.09.2012 № 44).

У зв’язку із відсутністю бюджетного фінансування чи зацікавленості інвесторів діяльність даного об’єкту, як кінодемонстратора не було відновлено.

З метою пошуку шляхів подальшого використання даного комунального майна рішенням Запорізької міської ради від 24.06.2020 № 46 «Про виключення будівлі кінотеатру «Космос», приміщень кінотеатру «Зірка» з переліку об’єктів соціально-культурного призначення» нежитловому приміщенню по проспекту Соборному, 91 було змінено цільове призначення.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 21.08.2020 № 316/6 «Про передачу об’єктів права комунальної власності в господарське відання комунальному підприємству «Управління капітального будівництва» об’єкт нерухомого майна – частина нежитлового приміщення, ХІ підвалу та І поверху з антресоллю /літ. А-6,А1 / були вилучені з оперативного управління комунального закладу «Кіноконцертний зал ім. О.Довженка» та передано в господарське відання комунальному підприємству «Управління комунального будівництва».

Відповідно до Закону України «Про культуру» виключення закладів культури з базової мережі можливе лише за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах культури та мистецтв.

Міністерство культури та інформаційної політики України у листі від 09.06.2020 № 7305/4.10.3 не заперечує проти виключення з базової мережі закладів культури комунального підприємства «Кінотеатр «Зірка» за умови дотримання державних соціальних нормативів у сфері обслуговування закладами культури.

Враховуючи, що дане комунальне підприємство не надає послуг з кінообслуговування населення з 2011 року, а нежитлове приміщення було вилучено з оперативного управління комунального закладу «Кіноконцертний зал ім. О.Довженка» пропонуємо внести зміни до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 24.03.2011 № 121  «Про підпорядкування підприємств, закладів культури і мистецтв, що належать до комунальної власності міста» та виключити комунальне підприємство «Кінотеатр «Зірка» з Переліку підприємств, закладів культури та мистецтв, які складають базову мережу закладів культури, що належать до комунальної власності міста.

Дане рішення не впливатиме на обсяг та якість надання послуг з кінообслуговування населення комунальними закладами культури м. Запоріжжя.

 

 

Директор департаменту культури
і туризму Запорізької міської ради                                                                 С.О.Білов