Про продовження терміну проведення відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері «Прикордонників» у місті Запоріжжі

від 28.10.2020. Дата оприлюднення 28.10.2020

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою залучення якомога більшої кількості учасників архітектурного конкурсу, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Продовжити термін проведення відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері «Прикордонників» у місті Запоріжжі.

2. Викласти п.2 Умов конкурсу в наступній редакції:

«Терміни подання і розгляду конкурсних проектів.

Конкурс починається з дати публікації в засобах масової інформації оголошення про проведення конкурсу.

- Оприлюднення оголошення про
проведення конкурсу                                         до 01.10.2020 р.

- Подання реєстраційних заявок
та отримання конкурсної документації        з  01.10.2020 до 09.11.2020 р.

- Розроблення та подання проєктів
на конкурс                                                            з  10.11.2020 до 11.01.2021 р.

- Початок розгляду конкурсних проєктів     з  12.01.2021 р.

- Оголошення результатів конкурсу             до 01.02.2021 р.

Виставка конкурсних проєктів експонується не менше двох тижнів з дати оприлюднення підсумків конкурсу.»

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради   Мішка С.М.

 

Міський голова                                                                                В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про продовження терміну проведення відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері «Прикордонників» у місті Запоріжжі»

 

Для вшанування пам’яті загиблих воїнів-захисників України та патріотичного виховання молоді пропонується встановити пам’ятник місцевого значення, присвячений захисникам України. Для визначення кращого архітектурно-художнього рішення пам’ятника, яке б відображало тематику увічнення воїнів–героїв, враховувало масштабність існуючого містобудівного середовища, пропонувало унікальну ергономічну, архітектурну, урбаністичну ідею, було прийнято рішення виконавчого комітету міської ради від 28.09.2020 №381 «Про проведення відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері «Прикордонників» у місті Запоріжжі».

З метою залучення якомога більшої кількості учасників архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері «Прикордонників» у місті Запоріжжі пропонується продовжити термін проведення зазначеного конкурсу. З цією метою підготовлено проект рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про продовження терміну проведення відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері «Прикордонників» у місті Запоріжжі».

 

Заступник директора департаменту
архітектури та містобудування
міської ради                                                                              П.В.Назаренко