Про надання фінансової допомоги

від 14.12.2020. Дата оприлюднення 14.12.2020

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно з рішенням Запорізької міської ради від 30.03.2016 №27 «Про надання дозволу підприємствам, що належать до комунальної власності територіальної громади міста» (зі змінами), рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 21.08.2020 №339 «Про затвердження Порядку складання фінансового плану комунальним підприємством та контролю за його виконанням», розглянувши звернення комунального підприємства «Центральний парк культури та відпочинку «Дубовий гай» від 25.11.2020 №213 про надання фінансової допомоги для утримання території парку, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Доручити комунальному ремонтно-будівельному підприємству «Зеленбуд» за рахунок прибутку, одержаного від фінансово-господарської діяльності підприємства, надати безповоротну фінансову допомогу у розмірі 625 000,00 грн. (шістсот двадцять п’ять тисяч гривень 00 коп.) комунальному підприємству «Центральний парк культури та відпочинку «Дубовий гай» для утримання території парку.

2. Комунальному підприємству «Центральний парк культури та відпочинку «Дубовий гай» надати звіт щодо використання коштів безповоротної фінансової допомоги департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Волобуєва В.О.

 

Міський голова                                                                               В.В.Буряк


Пояснювальна записка

до проекту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про надання фінансової допомоги»

 

Комунальне підприємство «Центральний парк культури та відпочинку «Дубовий гай» (далі – КП «Дубовий гай» або підприємство) є самостійним суб’єктом господарювання, створеним Запорізькою міською радою, засновано на комунальній власності територіальної громади міста, майно передано підприємству на праві повного господарського відання.

Виконання робіт з благоустрою та утримання території Центрального парку культури та відпочинку «Дубовий гай» здійснюється за рахунок доходів отриманих від господарської діяльності підприємства.

Враховуючи ситуацію, яка склалася на початку весни 2020 року з розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19 викликаної вірусом SARS-CoV-2 та оголошенням карантинних заходів з метою попередження поширення захворюваності в місті Запоріжжя, підприємство знаходилося в стані простою та відповідно не отримувало доходів від основного виду діяльності. Окрім цього, після проведення щорічного технічного огляду, підприємству необхідно було усунути технічні зауваження та відновити роботу атракціонів, що на даний час не виконано у повному обсязі, відповідно дана ситуація також негативним чином впливає на фінансовий стан підприємства.

З огляду на простій підприємства протягом березня – травня 2020 року та неможливістю, до усунення зауважень, роботи атракціонів, КП «Дубовий гай» звернулось з листом від 25.11.2020 №213 про надання поворотної фінансової допомоги для утримання території парку.

Розглянувши звернення КП «Дубовий гай» від 25.11.2020 №213 про надання фінансової допомоги для утримання території парку та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно з рішенням Запорізької міської ради від 30.03.2016 №27 «Про надання дозволу підприємствам, що належать до комунальної власності територіальної громади міста», рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 21.08.2020 №339 «Про затвердження Порядку складання фінансового плану комунальним підприємством та контролю за його виконанням», на розгляд виконавчого комітету Запорізької міської ради виноситься проект рішення «Про надання фінансової допомоги», яким передбачається надати доручення комунальному ремонтно-будівельному підприємству «Зеленбуд» за рахунок прибутку, одержаного від фінансово-господарської діяльності підприємства, надати безповоротну фінансову допомогу у розмірі 625 000,00 грн. (шістсот двадцять п’ять тисяч гривень 00 коп.) КП «Дубовий гай» для утримання території парку.

 

Директор департаменту
інфраструктури та благоустрою
Запорізької міської ради                                                                       А.М.Боярчуков