Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 28.10.2020 № 440 «Про затвердження переліків категорій дітей, що забезпечуються безоплатним харчуванням у комунальних закладах освіти, та встановлення показників вартості харчування дітей у комунальних закладах освіти  м. Запоріжжя у 2021 році»

Рішення виконавчого комітету №507 від 18.12.2020. Дата оприлюднення 28.12.2020

Керуючись законами України від 05.11.2020 № 978-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про дошкільну освіту»,  виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Внести зміни до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 28.10.2020 № 440 «Про затвердження переліків категорій дітей, що забезпечуються безоплатним харчуванням у комунальних закладах освіти, та встановлення показників вартості харчування дітей у комунальних закладах освіти  м. Запоріжжя у 2021 році», а саме:

1.1. Перелік категорій дітей, що забезпечуються безоплатним харчуванням у комунальних закладах дошкільної освіти та у дошкільних підрозділах комунальних закладів загальної середньої освіти м. Запоріжжя у 2021 році, доповнити абзацем такого змісту: «діти з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

1.2. Абзац 7 у переліку категорій дітей, що забезпечуються безоплатним харчуванням у комунальних закладах дошкільної освіти та у дошкільних підрозділах комунальних закладів загальної середньої освіти м. Запоріжжя у 2021 році, викласти в наступній редакції: «діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», які мають відповідні документи, що підтверджують їх статус».

1.3. Перелік категорій учнів, що забезпечуються безоплатним харчуванням у комунальних закладах загальної середньої освіти денної форми навчання м. Запоріжжя у 2021 році, доповнити абзацем такого змісту: «діти з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

1.4. Абзац 6 у переліку категорій учнів, що забезпечуються безоплатним харчуванням у комунальних закладах загальної середньої освіти денної форми навчання м. Запоріжжя у 2021 році, викласти в наступній редакції: «діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», які мають відповідні документи, що підтверджують їх статус».

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

 

Міський голова                                                                    В.В. Буряк