Про організацію та проведення легкоатлетичного марафону «Запоріжжя Нова Пошта марафон»

від 24.03.2021. Дата оприлюднення 24.03.2021

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,   з метою залучення широких верств населення міста до занять фізичною культурою та спортом, популяризації  здорового способу життя в місті Запоріжжя, на підставі рішення Запорізької міської ради від 24.02.2021 № 79 «Про підтримку петиції щодо проведення марафону у м. Запоріжжя 11 квітня 2021 року» та листа ТОВ «НЬЮРАН» від 04.03.2021 щодо проведення 11 квітня 2021року  в м. Запоріжжя легкоатлетичного заходу «Запоріжжя Нова Пошта марафон», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Провести (у разі не встановлення на території міста Запоріжжя  рівня епідемічної небезпеки «червоний») 11 квітня 2021 року в місті Запоріжжя легкоатлетичний захід  «Запоріжжя Нова Пошта марафон» та визнати його масовим заходом міського значення.

2. Організаторам  легкоатлетичного заходу  «Запоріжжя Нова Пошта марафон» забезпечити дотримання протиепідемічних заходів на  час проведення  легкоатлетичного марафону.

3. На час підготовки та проведення легкоатлетичного заходу  «Запоріжжя Нова Пошта марафон» перекрити рух всіх транспортних засобів:

3.1.  На відрізку  бульвару Шевченка:

3.1.1. Від  вулиці Леоніда Жаботинського до проспекту Соборний з 22-00 години 09.04.2021 до 08-00 години 12.04.2021.

3.1.2. Від  вулиці Перемоги   до проспекту Соборний   11.04.2021 з 08-00 до 15-00 години.

3.2. По проспекту Соборному – від   проспекту Металургів  до вулиці Юрія Гагаріна 11.04.2021 з 08-00 до 15-00 години.

3.3. По вулиці Сергія Тюленіна – від вулиці Перемоги до проспекту Соборний 11.04.2021 з 08-00 до 15-00 години.

4. Управлінню з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької  міської ради  скоординувати рух міського транспорту з урахуванням перекриття відповідних ділянок згідно маршруту легкоатлетичного марафону.

5. Просити Дніпровський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області забезпечити охорону громадського порядку під час проведення заходу.

6. Просити управління патрульної поліції в Запорізькій області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України  забезпечити  безпеку  дорожнього руху під час проведення зазначеного заходу.

7. Управлінню внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради забезпечити широке анонсування спортивного заходу та своєчасне повідомлення мешканців міста щодо перекриття транспортного руху за маршрутом легкоатлетичного марафону.

8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради П’ятницького А.В. та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пустоварова А.І.

 

Міський голова                                                                                    В.В. Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про організацію та проведення легкоатлетичного марафону «Запоріжжя Нова Пошта марафон»

 

З метою розвитку фізичної культури і спорту в місті,  залучення широких верств населення міста до занять фізичною культурою та спортом, популяризації здорового способу життя, в місті Запоріжжя планується  провести легкоатлетичний марафон «Запоріжжя Нова Пошта марафон».

11 квітня 2021 року тисячі любителів бігу з різних міст України та країн ближнього зарубіжжя зустрінуться на головному весняному біговому старті міста.  Головна дистанція - 42,195 км, в якій будуть змагатися професійні спортсмени.    Планується провести легкоатлетичний  марафон по проспекту Соборному в чотири кола по 10,548 км  від проспекту Металургів  до  вулиці Юрія Гагаріна.

Організатором проведення у м. Запоріжжя легкоатлетичного марафону виступає ТОВ «Нова Пошта», яка  вже  проводила   аналогічні змагання у  м. Запоріжжя  27 квітня 2019 року.

Для тих, хто ще не готовий здолати марафонську дистанцію, організатори пропонують забіг на  1 км, 5 км, 10 км та 21 км.  Для дітей плануються забіги на 100м та 500м.

Організаторами змагань розроблено план дотримання рекомендацій щодо протиепідеміологічних заходів на час проведення  легкоатлетичного  марафону, який включає в себе:

- облаштування закритого периметру стартового містечку (з розрахунку одна особа на 20 кв.м.);

- пропускний режим з температурним скринінгом;

- забезпечення безконтактної передачі води, харчування на пунктах харчування та гідратації під час заходу;

- старт учасників групами з часовим інтервалом. Що забезпечить відсутність скупчення спортсменів у стартовому коридорі;

- санітайзери та засоби індивідуального захисту у вільному доступі кожні 20кв.м.;

- закритий доступ глядачів на територію стартового містечка.

 

Директор департаменту
спорту, сім’ї та молоді
міської ради                                                                       П.С.Бланк