Про спорудження (створення) пам’ятника захисникам України в сквері Прикордонників у місті Запоріжжі

Рішення виконавчого комітету №126 від 29.03.2021. Дата оприлюднення 02.04.2021

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 08.09.2004 №1181 «Деякі питання спорудження (створення) пам’ятників і монументів» та Порядком спорудження (створення) пам’ятників і монументів, затвердженим спільним наказом Держбуду України та Мінкультури України від 30.11.2004 №231/806, враховуючи рішення журі відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері Прикордонників у місті Запоріжжі від 23.02.2021, проведеного на виконання рішення Запорізької міської ради від 28.09.2020 № 381 «Про проведення відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері «Прикордонників» у місті Запоріжжі» (зі змінами),  виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Спорудити (створити) пам’ятник захисникам України в сквері Прикордонників у місті Запоріжжі, згідно із проєктною пропозицією (ескізним проєктом), обраною за результатом відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері Прикордонників у місті Запоріжжі.

2. Вважати, що пам’ятник захисникам України в сквері Прикордонників у місті Запоріжжі має місцеве значення.

3. Замовником спорудження (створення) пам’ятника визначити районну адміністрацію Запорізької міської ради по Олександрівському району.

4. Доручити районній адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району здійснити організаційно-правові заходи щодо спорудження (створення) пам’ятника та благоустрою території скверу Прикордонників.

5. Спорудження (створення) пам’ятника здійснювати за рахунок коштів місцевого бюджету.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради П’ятницького А.В.

 

Міський голова                                                           В.В. Буряк