Про видалення зелених насаджень по Прибережній магістралі від пішохідного мосту до залізничного насипу мосту ім. інженера Преображенського, від мосту ім. інженера Преображенського до перехрестя вул. Тюленіна – пр. Металургів

від 21.05.2021. Дата оприлюднення 21.05.2021

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 №1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах України» (із змінами), наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 12.05.2009 №127 «Про затвердження Методики визначення відновної вартості зелених насаджень», рішенням Запорізької міської ради від 30.06.2016 №61 «Про організацію проведення робіт з видалення зелених насаджень в м. Запоріжжі», рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 12.07.2016 №375 «Про оформлення документів на видалення зелених насаджень», на підставі заяви СЛУЖБИ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ про видалення зелених насаджень у зв’язку з проведенням робіт по проєкту «Будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі» (автомобільна дорога Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через М. Кременчук)-Маріуполь «Під’їзд до о. Хортиця (автотранспортна магістраль через р. Дніпро у м. Запоріжжі». І черга будівництва, враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 17.02.2021 №122 «Деякі питання дорожнього господарства» (зі змінами) виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Дозволити СЛУЖБІ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ при проведенні робіт з будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі видалити 586 (п’ятсот вісімдесят шість) дерев, газону лучного 6,5 га та провести розчистку від порості на площі 6,5 га, згідно з Актом обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню від 26.04.2021 №166 з визначеною їх відновною вартістю у сумі 411 494,69 грн. (чотириста одинадцять тисяч чотириста дев’яносто чотири гривні 69 копійок).

2. Сплату відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню, не проводити, у зв’язку з тим, що роботи проводяться за рахунок коштів державного бюджету.

3. Управлінню з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради оформити ордер на видалення зелених насаджень при проведенні робіт з будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі СЛУЖБІ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ.

4. Районним адміністраціям Запорізької міської ради по Вознесенівському та Дніпровському районам забезпечити внесення відповідних змін до облікової документації зелених насаджень.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Омельяновича Р.А.

 

Міський голова                             В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
«Про видалення зелених насаджень по Прибережній магістралі від пішохідного
мосту до залізничного насипу мосту ім. інженера Преображенського, від мосту
ім. інженера Преображенського до перехрестя вул. Тюленіна – пр. Металургів»

Проєкт рішення «Про видалення зелених насаджень по Прибережній магістралі від пішохідного мосту до залізничного насипу мосту ім. інженера Преображенського, від мосту ім. інженера Преображенського до . перехрестя вул. Тюленіна – пр. Металургів» підготовлений на підставі заяви СЛУЖБИ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ у зв’язку з проведенням робіт по проєкту «Будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі» (автомобільна дорога Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через М. Кременчук) - Маріуполь «Під’їзд до о. Хортиця (автотранспортна магістраль через р. Дніпро у м. Запоріжжі». І черга будівництва.

Проєктом, зокрема, передбачено при проведенні робіт з будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі видалити 586 (п’ятсот вісімдесят шість) дерев, газону лучного 6,5 га та провести розчистку від порості на площі 6,5 га., згідно з Актом обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню

Постійно діючою комісією з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості у м. Запоріжжя складений Акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню від від 26.04.2021 № 166 з визначеною їх відновною вартістю у сумі 411 494,69 грн. (чотириста одинадцять тисяч чотириста дев’яносто чотири гривні 69 копійок).

Зважаючи на те, що роботи проводяться за кошти державного бюджету, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 17.02.2021 №122 «Деякі питання дорожнього господарства» (зі змінами), відповідно до абз.1, п.6 Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 №1045, сплата відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню, не проводиться.

 

Начальник управління
з питань екологічної безпеки
Запорізької міської ради                                        Г.А.Золотарьов