Про організацію та проведення ХХVІІІ Міжнародних змагань «Кубок Хортиці» з триатлону та командного Чемпіонату України з триатлону, присвячених Дню Незалежності України

від 23.07.2021. Дата оприлюднення 23.07.2021

Згідно календарного плану спортивно-масових заходів департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради на 2021 рік, листа громадської організації «Запорізька федерація триатлону» від 14.07.2021 № 24 «Про проведення ХХVІ Міжнародних змагань «Кубок Хортиці» з триатлону та командного Чемпіонату України з триатлону, присвячених Дню Незалежності України», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Взяти до відома проведення ХХVІІІ Міжнародних змагань «Кубок Хортиці» з триатлону та командного Чемпіонату України з триатлону, присвячених Дню Незалежності України на Прибережній автомагістралі міста 21-22.08.2021.

2. Перекрити 21.08.2021 з 07-00 до 14-00 години та 22.08.2021 з 07-00 до 13-30 години рух автомобільного транспорту по Прибережній автомагістралі міста від Мостового переходу  до вул. Української та по вул. Лермонтова від торгівельного комплексу «Амстор» до Прибережної автомагістралі міста.

3. Департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради   забезпечити проведення спортивної частини заходу.

4. Департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради забезпечити дотримання належного санітарного стану місця проведення зазначеного заходу та встановити на Набережній міста в транзитній зоні проведення заходу 3 біотуалети та 150м. паркану-огорожі.

5. Управлінню з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради забезпечити безпеку на воді під час проведення заходу.

6. Просити управління патрульної поліції в Запорізькій області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України забезпечити безпеку дорожнього руху під час проведення зазначеного заходу.

7. Просити Запорізьке районне управління поліції ГУМВС поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області забезпечити посилену охорону громадського порядку під час проведення заходу.

8. Просити Департамент охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації організувати чергування бригади швидкої медичної допомоги під час проведення зазначеного заходу.

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Васюка А.Г.

 

Міський голова                                     В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення виконавчого комітету міської ради
«Про організацію та проведення ХХVІІІ Міжнародних змагань «Кубок Хортиці» з триатлону та
командного Чемпіонату України з триатлону, присвячених Дню Незалежності України»

Згідно  календарного плану спортивних заходів м. Запоріжжя на 2021 рік департаментом спорту, сім’ї та молоді міської ради спільно з Міністерством молоді та спорту України, Федерацією триатлону України заплановано проведення ХХVІІІ Міжнародних змагань з триатлону «Кубок Хортиці» до Дня Незалежності України та командного Чемпіонату України з триатлону на Прибережній автомагістралі міста.

Змагання було започатковано у 1994 році за ініціативою Заслуженого тренера України Євгена Романюка. Змагання відразу здобули популярність, якій сприяла зручна географія проведення змагань – Цетральний пляж міста та Набережна міста з сучасним обладнанням транзитної зони. Змагання були включені до календарного плану змагань м. Запоріжжя, а з 1997 року – до плану змагань Міністерства молоді та спорту України.

В міжнародних змаганнях в різні роки приймали участь спортсмени з Австралії, Уругвая, Сполучених Штатів Америки, Молдови, Азербайджану, Казахстану. Щороку в змаганнях приймає участь біля 250 спортсменів з усіх регіонів України.

В цьому році ХХVІІІ Міжнародні змагання з триатлону «Кубок Хортиці» до Дня Незалежності України та командний Чемпіонат України з триатлону планується провести 21-22 серпня 2021 року. Участь у змаганнях підтвердили спортсмени з Молдови.

 

Заступник директора департаменту-
начальник управління спорту
та фізичної культури                                 Е.О.Багіров