Про уповноваження інспекторів з паркування департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради

від 17.09.2021. Дата оприлюднення 17.09.2021

Керуючись ст.ст. 219, 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Запорізької міської ради від 27.04.2016 №36 «Про структуру виконавчих органів Запорізької міської ради, загальну чисельність апарату Запорізької міської ради та її виконавчих органів» зі змінами від 23.04.2021, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Надати повноваження інспекторів з паркування директору департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради та посадовим особам управління безпеки та якості міста департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради.

2. Уповноважити інспекторів з паркування департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради:

2.1. Розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені ч.ч. 1, 3 та 7 ст. 122 (в частині порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів), ч.ч. 1, 2 та 8 ст. 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення;

2.2. Проводити тимчасове затримання транспортного засобу шляхом доставки для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку у разі вчинення порушення, передбаченого ч. 3 та ч. 7 ст. 122 (порушення правил зупинки, стоянки в межах м. Запоріжжя), ч. 1 ст. 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у випадках, передбачених ч. 3 ст. 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а так само у разі вчинення порушень, передбачених ч. 2 та ч. 8 ст. 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

3. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 27.01.2020 №32 (зі змінами).

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керуючого справами виконкому ради Омельяновича Р.А.

 

 

Міський голова                                                                          В.В. Буряк


Пояснювальна записка

до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про уповноваження інспекторів з паркування департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради»

 

Проєкт рішення підготовлено з метою реалізації напрямків діяльності органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, а також підвищення його рівня безпеки.

Як зазначено в Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» інспектори з паркування здійснюють контроль за дотриманням правил дорожнього руху, в частині зупинки, стоянки та оплати послуг з паркування.

23.04.2021 сесією Запорізькою міської ради прийнято рішення про внесення змін до рішення Запорізької міської ради від 27.04.2016 № 36 «Про структуру виконавчих органів Запорізької міської ради, загальну чисельність апарату Запорізької міської ради та її виконавчих органів», затвердивши з 27.04.2021 загальну чисельність апарату Запорізької міської ради та її виконавчих органів 1887 одиниць.

Враховуючи необхідність отримання інформації з баз даних та внесення інформації до них, зокрема до Реєстру адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, право на що надано інспекторам з паркування, є необхідність прийняття відповідного рішення виконавчого комітету.

Крім того, на сьогодні вже наявне кілька рішень щодо уповноваження посадових осіб департаменту на виконання функцій інспекторів з паркування. 

З метою впорядкування документації щодо діяльності інспекторів з паркування, є необхідність закріпити повноваження осіб, уповноважених на виконання функцій інспекторів з паркування в одному документів.

 

Директор департаменту
правового забезпечення
Запорізької міської ради                                                         В.М. Зломинога