Про охорону хвойних насаджень

Розпорядження міського голови №238р від 14.12.2021. Дата оприлюднення 16.12.2021

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою посилення охорони хвойних насаджень попередження і недопущення самовільних рубок, щорічно в передноворічний період:

1. Рекомендувати державному підприємству «Запорізьке лісомисливське господарство», Національному заповіднику «Хортиця»:

1.1. Організувати цілодобове патрулювання ділянок хвойних насаджень в межах земель, наданих у користування.

1.2. Облаштувати тимчасові пости на в’їздах і дорогах до ділянок хвойних насаджень.

2. Головам районних адміністрацій міської ради по районах забезпечити збереження хвойних насаджень, окремих дерев і кущів хвойних порід на території районів м. Запоріжжя.

3. Інспекції з благоустрою міської ради посилити контроль щодо недопущення самовільних рубок хвойних насаджень, окремих дерев і кущів хвойних порід в межах міста.

4. Просити Запорізьке районне управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, Управління патрульної поліції в м. Запоріжжя Департаменту патрульної поліції України, Управління поліції охорони в Запорізькій області, Державну екологічну інспекцію Південного округу (Запорізька та Херсонська області) спільно з Національним заповідником «Хортиця», державним підприємством «Запорізьке лісомисливське господарство», Інспекцією з благоустрою міської ради та районними адміністраціями міської ради по районах проводити рейди по виявленню та недопущенню самовільних рубок хвойних насаджень, а також дерев і кущів хвойних порід на території міста.

5. Управлінню внутрішньої політики, преси та інформації міської ради оприлюднити дане розпорядження через засоби масової інформації.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на керуючого справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Олександра Голтвенка.

 

Секретар міської ради                                                                     Анатолій КУРТЄВ