Про усунення наслідків порушень Правил благоустрою території міста Запоріжжя за адресою: проспект Металургів, біля будинку 14 (на підставі акту обстеження території від 13.12.2021 № 1018)

Рішення виконавчого комітету №532 від 31.12.2021. Дата оприлюднення 06.01.2022

Керуючись Законом України «Про благоустрій населених пунктів», Порядком розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженим Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 №244, Положенням про порядок розміщення засобів дрібнороздрібної торговельної мережі та сфери послуг у м. Запоріжжі, затвердженого рішенням міської ради № 30 від 30.01.2019, Правилами благоустрою території міста Запоріжжя, затвердженими рішенням Запорізької міської ради від 22.06.2011 №41, у зв’язку з фактом виявлення об’єкта, встановленого без достатніх правових підстав без дозвільних документів, на підставі акту обстеження території від 13.12.2021 № 1018, фотоматеріалів, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Усунути наслідки порушень Правил благоустрою території міста Запоріжжя, затверджених рішенням міської ради від 22.06.2011 № 41 (далі – Правила) шляхом демонтажу засобу пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі (автопричепу), встановленого без відповідних дозвільних документів на об’єкті благоустрою м. Запоріжжя за адресою: проспект Металургів, біля будинку 14.

Звільнення об’єкту благоустрою від зазначеного об’єкту здійснити шляхом демонтажу та її транспортування до місця зберігання.

Під демонтажем необхідно розуміти комплекс заходів, які передбачають відокремлення об’єкту, встановленого без відповідних дозвільних документів, а також майна, що знаходиться в цьому об’єкті, від місця його розташування або основи, тощо (у тому числі від’єднання від інженерних мереж при необхідності), транспортування на місце подальшого зберігання, тощо.

2. Власнику вищезазначеного об’єкту, вказаного у п.1 даного рішення, запропонувати самостійно, протягом 7 календарних днів з дня оприлюднення цього рішення на офіційному сайті Запорізької міської ради, виконати роботи щодо усунення наслідків порушень Правил благоустрою території міста Запоріжжя шляхом демонтажу об’єкту та приведення місця розташування в належний стан з відновленням його благоустрою.

3. У разі невиконання цього рішення власником об’єкта, вказаного у п.1 даного рішення, виконання цього рішення доручити районній адміністрації міської ради по Дніпровському району як балансоутримувачу території, на якій знаходиться дана споруда.

4. Районній адміністрації міської ради по Дніпровському району:

4.1. Створити Комісію для організації і координації робіт з усунення наслідків порушення Правил благоустрою території міста Запоріжжя шляхом звільнення об’єкта благоустрою міста Запоріжжя від об’єкту, встановленого без відповідних дозвільних документів.

4.2. Здійснити звільнення території від об’єкту, встановленого без відповідних дозвільних документів,  в порядку, визначеному Положенням про Комісію.

4.3. Забезпечити організацію та координацію робіт по звільненню закріпленої території від об’єкту, встановленого без відповідних дозвільних документів.

4.4. Привести територію місця розташування об’єкту, встановленого без відповідних дозвільних документів в належний стан з відновленням її благоустрою після демонтажу.

4.5. Комісії спільно із Зберігачем скласти інвентаризаційний опис із зазначенням характеристик майна, за результатами якої скласти Акт опису демонтованого об’єкту, встановленого без відповідних дозвільних документів і майна в ньому в двох примірниках, один з яких долучити до інвентарної справи.

5. Визначити місцем зберігання демонтованого об’єкту, встановленого без відповідних дозвільних документів територію депо № 2 Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту «Запоріжелектротранс» за адресою: м. Запоріжжя, вул. Лізи Чайкіної, 1.

6. Комунальному підприємству «Експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів», комунальному підприємству «Водоканал», Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту «Запоріжелектротранс», комунальному підприємству електромереж зовнішнього освітлення «Запоріжміськсвітло», комунальному підприємству «Титан», комунальному ремонтно-будівельному підприємству «Зеленбуд», комунальному підприємству «Побутовик» у присутності Комісії для організації і координації робіт з усунення наслідків порушення Правил благоустрою території міста Запоріжжя виконати демонтаж об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів – комплекс заходів, які передбачають відокремлення об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів від місця його розташування або його основи, тощо (у тому числі від’єднання від інженерних мереж при необхідності), завантаження, транспортування на місце подальшого зберігання, тощо. За результатами виконаних заходів, підготувати розрахунок понесених витрат для реалізації демонтажу для передачі Комісії.

7.Комунальному підприємству «Експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» залучити спеціалізовану техніку та працівників для здійснення заходів з демонтажу об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів.

8.Комунальному підприємству «Побутовик» залучити спеціалізовану техніку та працівників для здійснення заходів з демонтажу об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів.

9. Комунальному підприємству «Водоканал» залучити спеціалізовану техніку та працівників для здійснення заходів з демонтажу об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів.

10.Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту «Запоріжелектротранс» залучити спеціалізовану техніку та працівників для здійснення заходів з демонтажу об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів.

11. Комунальному підприємству «Титан» залучити необхідний інструмент та працівників для здійснення заходів з демонтажу об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів.

12. Комунальному ремонтно-будівельному підприємству «Зеленбуд» залучити необхідне обладнання та працівників для здійснення заходів з демонтажу об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів.

13. Директорам комунальних підприємств зазначених у п. 6 цього рішення перед виконанням заходів з демонтажу об’єкта, встановлених без відповідних дозвільних документів провести цільові інструктажі з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

14. Просити Департамент охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації організувати чергування бригади швидкої медичної допомоги під час проведення зазначених заходів.

15. Просити Запорізьке районне управління Головного управління Національної поліції в Запорізькій області забезпечити охорону громадського порядку під час проведення зазначених заходів.

16. Просити управління патрульної поліції в м. Запоріжжя Департаменту патрульної поліції України забезпечити безпеку дорожнього руху під час проведення зазначених заходів.

17. Просити ГУ ДСНС України у Запорізькій області організувати чергування пожежної машини під час проведення зазначених заходів.

18. Комісії для організації і координації робіт з усунення наслідків порушення Правил благоустрою території міста Запоріжжя шляхом звільнення території міста Запоріжжя від об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів за участі  комунальних підприємств, визначених в п. 6 цього рішення, здійснити заходи  усунення наслідків порушень Правил благоустрою території міста, шляхом демонтажу об’єкта, визначеного у п. 1 даного рішення, встановленого без відповідних дозвільних документів,  шляхом його демонтажу та  транспортування до місця зберігання.

19.Зберігачу майна визначити собівартість витрат на його зберігання за добу у встановленому законодавством порядку і передати ці розрахунки до Комісії у інвентарну справу.

20.Фізична особа – підприємець або юридична особа, що здійснювала демонтаж та/або транспортування об’єкта, вказаного у п.1. даного рішення, переданого на зберігання, протягом п’яти робочих днів після демонтажу та/або транспортування надати Комісії відповідні документи про розмір понесених витрат на демонтаж та/або транспортування.

21.Комісії на підставі наданих документів про розміри витрат на демонтаж та/або транспортування та розрахунків власних витрат на демонтаж та зберігання скласти загальний розрахунок витрат.

22.Облік взятого на зберігання об’єкта, від якого звільнено об’єкт благоустрою м. Запоріжжя, здійснюється на позабалансових рахунках Зберігача «Активи, прийняті на відповідальне зберігання» на підставі Акту опису.

23.Протягом десяти робочих днів з дати демонтажу об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів,  Комісії розмістити в засобах масової інформації (друкованих або електронних) повідомлення про взяття на облік об’єкта, від якого звільнено об’єкт благоустрою території м. Запоріжжя, із зазначенням наступних даних:

-про власника (якщо останній відомий);

-про дату та місце проведення демонтажу вказаного майна та його технічні характеристики;

-поштова адреса місця зберігання та контактні телефони Зберігача та Комісії.

24.Витрати на демонтаж та/або транспортування і зберігання об’єкта, вказаного у п. 1 даного рішення, від якого звільнено об’єкт благоустрою м. Запоріжжя, несе його власник.

25.Особа, що здійснила встановлення об’єкта, вказаного у п.1 даного рішення без відповідних дозвільних документів від якого звільнено об’єкт благоустрою  м. Запоріжжя, або заявляє про права на нього, має право на його повернення (отримання) за письмовим зверненням до відповідної районної адміністрації Запорізької міської ради з наданням таких документів:

-заяви на ім’я керівника Зберігача про повернення об’єкта, від якого звільнено об’єкт благоустрою м. Запоріжжя;

-документа, що посвідчує її особу; документа, що підтверджує призначення керівника юридичної особи; а у разі подання заяви представником, - документа, що підтверджує повноваження діяти від імені цієї особи, при цьому особа, яка представляє особу – нерезидента України, пред’являє документи, які в разі необхідності легалізовані в установленому чинним законодавством України порядку;

-документів, які відповідно до чинного законодавства посвідчують право власності (користування) на об’єкт, встановлений без відповідних дозвільних документів особи, що звертається.

Надані документи передаються до Комісії для їх вивчення щодо можливості повернення даного об’єкту  або про відмову у його поверненні та розраховує всі витрати, пов’язані з демонтажем та зберіганням даного об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів, від якого звільнено об’єкт благоустрою м. Запоріжжя.

26. Висновки Комісії щодо можливості повернення об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів або про відмову у його поверненні оформлюються протоколом засідання Комісії.

27. Протягом трьох робочих днів після оформлення протоколу Комісії щодо можливості повернення, що знаходиться на зберіганні, Комісія надає заявнику розрахунок витрат, пов’язаних з реалізацією процедури звільнення - транспортування (переміщення), демонтажу, розвантаження, зберігання конструкцій, відновлення об’єктів благоустрою на місці встановлення об’єктів, встановлених без відповідних дозвільних документів, від яких звільнено об’єкт благоустрою м. Запоріжжя, тощо та квитанцію, яка підлягає оплаті протягом трьох банківських днів.

28. Після надання заявником документів про оплату зазначених вище витрат йому повертається об’єкт, встановлений без відповідних дозвільних документів, від якого звільнено об’єкт благоустрою м. Запоріжжя, за актами приймання-передачі. Завантаження та вивезення об’єкту з території Зберігача здійснюється шляхом самовивезення заявником в день підписання акту приймання-передачі.

29. У видачі об’єкту, встановленого без відповідних дозвільних документів, від якого звільнено об’єкт благоустрою м. Запоріжжя, заявнику може бути відмовлено, якщо на підставі поданих документів неможливо встановити право власності (користування) заявника на даний об’єкт, від якого звільнено об’єкт благоустрою м. Запоріжжя.

30. Комісія і Зберігач розпочинають процедуру реалізації об’єкта, встановленого без відповідних дозвільних документів, який знаходяться на зберіганні і від якого власник відмовився або власник не встановлений, у відповідності до діючого законодавства України.

31. Інвентарна справа на об’єкт, встановлений без відповідних дозвільних документів підлягає зберіганню Комісією відповідно до вимог діючого законодавства України (але не менше трьох років з дати видачі об’єкту, встановленого без відповідних дозвільних документів та майна що в ньому заходилося власнику (користувачу), або реалізації об’єкту та майна що в ньому заходилося, або утилізації об’єкту та майна що в ньому заходилося).

32. Оприлюднити дане рішення на офіційному сайті Запорізької міської ради.

33. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександра Константинова, голову районної адміністрації міської ради по Дніпровському району Віталія Змієнка.

 

Перший заступник міського голови з
питань діяльності виконавчих органів ради                                       Олександр ВЛАСЮК