Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 18.12.2020 №511 «Про затвердження Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги громадянам міста Запоріжжя»

від 03.02.2022. Дата оприлюднення 03.02.2022

Керуючись статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Внести зміни до Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги громадянам міста Запоріжжя, яке затверджено рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 18.12.2020 №511 «Про затвердження Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги громадянам міста Запоріжжя», а саме:

пункт 17 після абзацу першого доповнити абзацом другим у такій редакції:

«Підставою для надання матеріальної допомоги на поховання внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономній республіці Крим і м.Севастополь та проживали на момент смерті у місті Запоріжжі є: заява, копія паспорту громадянина України (ID-карти) та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру особи виконавця волевиявлення померлого або особи, яка зобов’язалася поховати померлого; документ, який підтверджує факт смерті або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання, виданий відділом державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі; копія довідки померлого про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та довідка, яка посвідчує належність померлого до категорії осіб, що зазначені у пункті 1 вищезгаданого Порядку. Допомога на поховання надається управлінням соціального захисту населення Запорізької міської ради по району, де внутрішньо переміщена особа, яка померла, перебувала на обліку.».

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолія Васюка.

 

Секретар міської ради                                                  Анатолій КУРТЄВ


Пояснювальна записка
до рішення виконавчого комітету міської ради «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 18.12.2020 №511 «Про затвердження Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги громадянам міста Запоріжжя»

 

Рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 18.12.2020 №511 затверджено Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги громадянам міста Запоріжжя. Це Положення визначає порядок надання адресної допомоги за особистими зверненнями мешканців міста Запоріжжя, екстреної матеріальної допомоги, допомоги на поховання померлої особи у межах коштів, що передбачені на цю мету в Міській комплексній програмі соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується за кошти бюджету Запорізької міської територіальної громади.

Міською комплексною програмою соціального захисту населення міста Запоріжжя на 2022-2024 роки, яка затверджена рішенням Запорізької міської ради від 22.12.2021 №38, передбачено надання різних видів допомоги мешканцям міста Запоріжжя, у т.ч. внутрішньо переміщеним особам.

У зв’язку з цим, вносяться зміни до пункту 17 вищезазначеного Положення, а саме, уточнюється перелік документів для надання допомоги на поховання внутрішньо переміщених осіб, які проживали та померли у місті Запоріжжя та належали до категорії осіб, які зазначені у Порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 №99.

Допомога на поховання надається управлінням соціального захисту населення Запорізької міської ради по району, де внутрішньо переміщена особа, яка померла, перебувала на обліку.

 

Начальник управління
соціального захисту населення
Запорізької міської ради                                               Тетяна КРУПОДЕРА