Про передачу об'єктів права комунальної власності по пр. Соборному, 59/ вул. Перша Ливарна, 27 в оперативне управління департаменту культури і туризму Запорізької міської ради

від 04.02.2022. Дата оприлюднення 04.02.2022

Керуючись ст. 59, ст. 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Цивільним кодексом України, ст. 136, ст. 137 Господарського кодексу України, враховуючи звернення комунального некомерційного підприємства “Міська лікарня №6” Запорізької міської ради, департаменту культури і туризму Запорізької міської ради, висновок департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради, протокол наради з питань передачі студентської поліклініки від 27.01.2022 та пропозицій комунального підприємства “Управління капітального будівництва”, з метою ефективного і раціонального використання майна комунальної власності, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Вилучити з господарського відання комунального підприємства “Управління капітального будівництва” та передати в оперативне управління комунальному некомерційному підприємству “Міська лікарня №6” Запорізької міської ради витрати міського бюджету по об’єкту “Ремонтні та реставраційні роботи по будівлі закладу охорони здоров’я “Студентська поліклініка” по пр. Леніна, 59 в м. Запоріжжя” (нині пр. Соборний) в сумі 8 578 775,33 грн.

2. Комунальному підприємству “Управління капітального будівництва” передати, а комунальному некомерційному підприємству “Міська лікарня №6” Запорізької міської ради прийняти витрати, зазначені в пункті 1 рішення.

3. Виключити з переліку об'єктів охорони здоров’я  м. Запоріжжя будівлю студентської поліклініки /літ. А-2, А1-2/ по пр. Соборному, 59/вул. Перша Ливарна, 27 площею 1162,3 кв.м та огорожу з ворітьми, що перебувають в оперативному управлінні комунального некомерційного підприємства “Міська лікарня №6” Запорізької міської ради.

4. Вилучити з оперативного управління комунального некомерційного підприємства “Міська лікарня №6” Запорізької міської ради, та передати в оперативне управління департаменту культури і туризму Запорізької міської ради будівлю студентської поліклініки /літ. А-2, А1-2/ по пр. Соборному, 59/ вул. Перша Ливарна, 27 площею 1162,3 кв.м та огорожу з ворітьми вартістю станом на момент передачі майна.

5. Доручити комунальному некомерційному підприємству "Міська лікарня №6” Запорізької міської ради передати, а департаменту культури і туризму Запорізької міської ради прийняти майно, зазначене в пункті 4 даного рішення.

6. Доручити департаменту культури і туризму Запорізької міської ради:

6.1 Укласти охоронний договір на об'єкт культурної спадщини у відповідності до норм чинного законодавства.

6.2. Здійснити заходи щодо зміни функціонального призначення об’єкта нерухомого майна, зазначеного в пункті 2 рішення, шляхом проведення його реконструкції.

6.3. Забезпечити проведення технічної інвентаризації об’єкта нерухомого майна по пр. Соборному, 59/вул. Перша Ливарна, 27 після виконання пункту 6.2 цього рішення та внесення актуальних даних до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

7. Зобов’язати департамент культури і туризму Запорізької міської ради надати до департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради інформацію про виконання пунктів 5 - 6 цього рішення.

8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолія Васюка.

 

Секретар міської ради                                                           Анатолій КУРТЄВ


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради
“Про передачу об'єктів права комунальної власності по пр. Соборному, 59/ вул. Перша Ливарна, 27
в оперативне управління департаменту культури  і туризму Запорізької міської ради”

До виконавчого комітету Запорізької міської ради надійшли звернення департаменту культури і туризму міської ради щодо передачі в його оперативне управління будівлі студентської поліклініки /літ. А-2, А1-2/ по пр. Соборному, 59/вул. Перша Ливарна, 27 площею 1162,3 кв.м та огорожі з ворітьми для розміщення Центру сучасного мистецтва.

Зазначений об'єкт нерухомості має зручне розташування для відвідувачів, достатню площу для здійснення культурно-мистецької діяльності і задовільняє потребам для розміщення Центру сучасного мистецтва.

За інформацією департаменту охорони здоров’я міської ради, в рамках реалізації медичної реформи, будівля студентської поліклініки по пр. Соборному, 59/вул. Перша Ливарна, 27, яка облікована на балансі КНП “Міська лікарня №6”, тривалий час не використовується та в подальшому не планується використовувати цей об'єкт в галузі охорони здоров’я.

З метою ефективного та раціонального використання майна комунальної власності, для створення сприятливих умов та розвитку професійного музичного, образотворчого, культурного дозвілля населення міста, враховуючи

звернення та висновки суб’єктів права комунальної власності, департаментом комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради підготовлено проєкт рішення виконкому міської ради “Про передачу об'єктів права комунальної власності по пр. Соборному, 59/ вул. Перша Ливарна, 27 в оперативне управління департаменту культури і туризму Запорізької міської ради”, який вноситься на розгляд виконавчого комітету міської ради.

 

Директор департаменту
комунальної власності
та приватизації Запорізької
міської ради                                                                  Олександр ЗАБУТНИЙ