Про обслуговування автобусного маршруту загального користування №7

від 07.02.2022. Дата оприлюднення 07.02.2022

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт», враховуючи рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 30.12.2021 №530 «Про визначення переможця конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті (об’єкті конкурсу) загального користування №64 та проведення конкурсу на маршруті №7», з метою недопущення припинення обслуговування пасажирів за автобусним маршрутом загального користування №7, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту «Запоріжелектротранс» забезпечити обслуговування автобусного маршруту загального користування №7 «вул. Базарна – вул. Технічна» до 10.05.2022:

1.1. Без заїзду на вул. Батарейну та вул. Технічну.

1.2. Здійснюючи розворот та короткострокову стоянку автобусу на зупинках «вул. Стратосферна» та «Вокзал Запоріжжя-ІІ».

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романа ТАРАНА.

 

Секретар міської ради                                                            Анатолій КУРТЄВ


Пояснювальна записка
до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради
«Про обслуговування автобусного  маршруту  загального користування №7»

Згідно з рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 19.11.2021 №413 «Про розірвання договору надання послуг з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування №7» ЗКПМЕ «Запоріжелектротранс» доручено тимчасово, на термін до проведення конкурсу, забезпечити обслуговування автобусного маршруту загального користування №7 «вул. Базарна – вул. Технічна».

На термін дії зазначеного договору, враховуючи технічні характеристики автобусів МАЗ 103, МАЗ 203 та існуючої транспортної інфраструктури, розпорядженням міського голови від 02.12.2021 №230р «Про обслуговування автобусного маршруту загального користування №7» було дозволено ЗКПМЕ «Запоріжелектротранс» обслуговування маршруту №7 без заїзду на вул. Батарейну та вул. Технічну; здійснюючи розворот та короткострокову стоянку автобусу на зупинках «вул. Стратосферна» та «Вокзал Запоріжжя-ІІ».

Рішенням від 30.12.2021 №530 «Про визначення переможця конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті (об’єкті конкурсу) загального користування №64 та проведення конкурсу на маршруті №7» передбачено проведення повторного конкурсу за автобусним маршрутом №7 через відсутність претендентів на його обслуговування. Конкурс заплановано на 12.04.2022 року.

Враховуючи те, що на сьогодні автобусний маршрут №7 - єдиний маршрут загального користування, який забезпечує перевезення пасажирів від вул. Космічної в напрямку Второмайського сел., з метою недопущення припинення обслуговування пасажирів за цим напрямком, пропонується розглянути питання щодо доручення ЗКПМЕ «Запоріжелектротранс» обслуговування маршруту на термін до 10.05.2022.

 

Заступник начальника управління з
питань транспортного забезпечення
та зв’язку міської ради                                                                     Михайло СКОРОХОДОВ