Про видалення зелених насаджень по вул. Волгоградській

від 08.02.2022. Дата оприлюднення 08.02.2022

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах України» (із змінами та доповненнями), наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 12.05.2009 №127 «Про затвердження Методики визначення відновної вартості зелених насаджень» (із змінами), рішенням Запорізької міської ради від 30.06.2016 №61 «Про організацію проведення робіт з видалення зелених насаджень в м. Запоріжжі», рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 12.07.2016 №375 «Про оформлення документів на видалення зелених насаджень» (із змінами), на підставі заяви релігійної організації «Мусульманська релігійна громада у м. Запоріжжі» про видалення зелених насаджень у зв’язку з новим будівництвом соборної мечеті з господарськими будівлями згідно з проєктною документацією «Нове будівництво соборної мечеті з господарськими будівлями по вул. Волгоградській в м. Запоріжжя», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Дозволити релігійній організації «Мусульманська релігійна громада у м. Запоріжжі» при проведенні робіт з нового будівництва соборної мечеті з господарськими будівлями по вул. Волгоградській видалити 44 (сорок чотири) дерева, згідно з Актом обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню від 26.01.2022 № 34.

2. Відновна вартість зелених насаджень, що підлягають видаленню не нараховується та не сплачується, враховуючи, що будівництво культової будівлі та будівель, необхідних для її обслуговування здійснюється релігійною організацією, статут якої зареєстровано в установленому законом порядку.

3. Управлінню з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради видати релігійній організації «Мусульманська релігійна громада у м. Запоріжжі» ордер на видалення зелених насаджень.

4. Районній адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району забезпечити внесення відповідних змін до облікової документації зелених насаджень.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Олександра Голтвенка.

 

Секретар міської ради                                                                     Анатолій КУРТЄВ


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про видалення зелених насаджень по вул. Волгоградській»

 

Проєкт рішення «Про видалення зелених насаджень по вул. Волгоградській» підготовлений на підставі заяви релігійної організації «Мусульманська релігійна громада у м. Запоріжжі» про видалення зелених насаджень у зв’язку з новим будівництвом соборної мечеті з господарськими будівлями згідно з проєктною документацією «Нове будівництво соборної мечеті з господарськими будівлями по вул. Волгоградській в м. Запоріжжя».

У відповідності до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045 (зі змінами та доповненнями), керуючись наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 12.05.2009 №127 «Про затвердження Методики визначення відновної вартості зелених насаджень» (зі змінами), рішенням Запорізької міської ради від 30.06.2016 №61 «Про організацію проведення робіт з видалення зелених насаджень в м. Запоріжжі», рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 12.07.2016 №375 «Про оформлення документів на видалення зелених насаджень» (зі змінами), постійно діючою комісією з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості у м. Запоріжжя складений Акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню від 26.01.2022 № 34.

Проєктом будівництва, зокрема, передбачено видалення зелених насаджень, а саме - 44 (сорока чотирьох) дерев, з подальшою висадкою декоративних дерев та кущів, влаштуванням газонів.

Відповідно до п.6 Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 №1045, сплата відновної вартості зелених насаджень не проводиться, зокрема, у разі будівництва культової будівлі та будівель, необхідних для її обслуговування, що здійснюється релігійною організацією, статут (положення) якої зареєстровано в установленому законом порядку.

 

Начальник управління
з питань екологічної безпеки
Запорізької міської ради                                                     Гліб ЗОЛОТАРЬОВ