Про продовження терміну будівництва об’єкта незавершеного будівництва киснево - конвертерного цеху по вул. Південне шосе,72

від 17.02.2022. Дата оприлюднення 17.02.2022

Розглянувши звернення публічного акціонерного товариства «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь» від 09.02.2022 №11/2006747 про надання згоди на продовження терміну будівництва об’єкта незавершеного будівництва киснево-конвертерного цеху по вул.Південне шосе,72, придбаного за договором купівлі-продажу державного майна від 14.09.2005 №1000, беручи до уваги наказ Фонду державного майна України від 18.10.2018 №1328 «Про затвердження Порядку внесення змін до договорів купівлі-продажу державного (комунального) майна», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Дати згоду публічному акціонерному товариству «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь» (код ЄДРПОУ 00191230) на продовження терміну будівництва об’єкту незавершеного будівництва киснево-конвертерного цеху по вул.Південне шосе,72 до 31.12.2027. 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника  міського  голови  з  питань  діяльності  виконавчих  органів ради Романа Тарана.

 

Секретар міської ради                                                            Анатолій КУРТЄВ


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради
 «Про продовження терміну будівництва об’єкта незавершеного будівництва
киснево - конвертерного цеху по вул. Південне шосе,72»

Листом від  09.02.2022 №11/2006747 публічне акціонерне товариство «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь» (надалі – ПАТ «Запоріжсталь») звернулося до виконавчого комітету Запорізької міської ради з проханням надати згоду на продовження терміну будівництва об’єкта незавершеного будівництва киснево-конвертерного цеху по вул.Південне шосе,72, що належить ПАТ «Запоріжсталь» на підставі договору купівлі-продажу об’єкта незавершеного будівництва шляхом продажу за конкурсом від 14.09.2005 №1000.

Листом від 09.02.2022 №11/2006747 ПАТ «Запоріжсталь» було надано техніко-економічне обґрунтування внесення змін до Договору стосовно продовження терміну будівництва, згідно до якого, термін будівництва пропонується подовжити до 31.12.2027 року.

Таке відтермінування строку завершення будівництва та введення об’єкту в експлуатацію обумовлено тим, що наразі ПАТ «Запоріжсталь» виконано значний обсяг робіт в напрямку продовження будівництва, в тому числі базовий технологічний інжиніринг проекту, роботи з планування території, підготовки майданчика до будівництва, з улаштування водоводів для господарсько-побутових потреб, введено в експлуатацію та передано до комунальної власності територіальної громади міста об’єкт - перенос частини Північного шосе з будівництвом нової дороги від вул. Демократичної до Північного шосе та ін.

На виконання зазначених робіт ПАТ «Запоріжсталь» понесені значні витрати, а впровадження подальших заходів з довгострокового процесу будівництва потребує фінансування в численних обсягах. Наразі ПАТ «Запоріжсталь»  продовжується робота із залучення коштів з метою виконання договірних зобов’язань з будівництва киснево-конвертерного цеху в рамках реалізації природоохоронних проектів та екологічної модернізації, спрямованих на покращення стану довкілля м. Запоріжжя.

На сьогодні ситуація ускладнена й тривалою світовою кризою через пандемію, що зумовило перегляд першочергових завдань ПАТ «Запоріжсталь»  у напрямі збереження колективу й робочих місць, відновлення й нарощування обсягів виробництва тощо.

Зважаючи на те, що згідно до умов Договору про зміну №1000/1266-3 до договору купівлі-продажу об’єкта незавершеного будівництва шляхом продажу за конкурсом  від 14.09.2005 року №1000, посвідченого Кияницею О.В., приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу 18.12.2017 за реєстровим номером 2345,  ПАТ «Запоріжсталь» зобов’язалося завершити будівництво та ввести об’єкт в експлуатацію в термін до 31.12.2022 року, перенесення цього терміну  потребує внесення змін до  Договору.

Згідно до абз.9 п.3. Порядку внесення змін до договорів купівлі-продажу державного (комунального) майна, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 18.10.2018 №1328,  у разі внесення змін до договору купівлі-продажу об’єктів незавершеного будівництва щодо подовження строків будівництва заявник, крім інших документів, повинен надати рішення органу місцевого самоврядування про відповідну згоду.

Враховуючи надане ПАТ «Запоріжсталь» техніко-економічне обґрунтування продовження терміну будівництва, враховуючи не стабільну економічну ситуацію в країні, підготовлено рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради, яким пропонується надати згоду ПАТ «Запоріжсталь» на продовження терміну будівництва об’єкта незавершеного будівництва киснево - конвертерного цеху по вул. Південне шосе,72 до 31.12.2027.

 

Заступник директора департаменту
архітектури та містобудування
міської ради-заступник головного
архітектора міста-начальник відділу
планування та забудови міста
департаменту архітектури та
містобудування міської ради                                                  Леонід Тендітник