Про закінчення опалювального періоду 2021-2022 років у м. Запоріжжя

Рішення виконавчого комітету №126 від 29.03.2022. Дата оприлюднення 30.03.2022

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про теплопостачання», на виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 №830 «Про затвердження Правил надання послуги з постачання теплової енергії і типових договорів про надання послуги з постачання теплової енергії», виходячи з кліматичних умов згідно з правилами та іншими нормативними документами, у зв’язку із зростанням середньодобової температури зовнішнього повітря вище 8 °С на протязі трьох діб, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1.  Закінчити опалювальний сезон у м. Запоріжжя з 31 березня 2022 року.

2. Концерну «Міські теплові мережі», підприємствам та організаціям м.Запоріжжя, здійснюючим теплопостачання, провести відключення споживачів теплової енергії.

3. Головам районних адміністрацій міської ради, департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради, департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради, департаменту культури і туризму Запорізької міської ради вжити необхідних заходів щодо відключення внутрішньобудинкових систем опалення.

4. Підприємствам і організаціям, ТОВ «МДЛ Запоріжжя», ТОВ «Керуюча компанія «Мрія», Комунальному підприємству «Наше місто» Запорізької міської ради, Комунальному підприємству «Запоріжремсервіс» Запорізької міської ради, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельним кооперативам, іншим управителям та власникам, співвласникам житлових будинків, будівель:

4.1. Провести відключення внутрішньобудинкових систем опалення.

4.2. У багатоквартирних будинках та інших житлових будинках, будівлях, що знаходяться на системах опалення від котелень з двотрубною системою теплопостачання, здійснити відключення теплоносія з урахуванням особливостей роботи під час дії воєнного стану до 04 квітня 2022 року.

4.3. Після зупинки котелень внутрішньобудинкові системи залишити заповненими теплоносієм.

4.4. Після відключення внутрішньобудинкових систем опалення на зоні балансового розмежування встановити заглушки протягом квітня місяця.  

5. ТОВ «МДЛ Запоріжжя», ТОВ «Керуюча компанія «Мрія», Комунальному підприємству «Наше місто» Запорізької міської ради, Комунальному підприємству «Запоріжремсервіс» Запорізької міської ради, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельним кооперативам, іншим управителям та власникам, співвласникам житлових будинків, будівель після закінчення опалювального сезону надати фахівцям Концерну «Міські теплові мережі» доступ у підвали житлових будинків для зняття показів з приладів обліку теплової енергії, з дотриманням заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених чинним законодавством.

6. Концерну «Міські теплові мережі» провести зняття показань з приладів обліку теплової енергії після закінчення опалювального сезону, з дотриманням заходів спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених чинним законодавством та особливостей роботи під час дії воєнного стану.

При нарахуванні плати за спожиту теплову енергію керуватися чинним законодавством та даним рішенням.

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гординського В.Г.

 

Секретар міської ради                                           Анатолій  КУРТЄВ