Про затвердження Порядку організації створення, оновлення, перевірки топографо-геодезичних зйомок, впорядкування геодезичних розбивок і контрольно-виконавчих зйомок інженерних мереж та споруд, а також створення єдиної цифрової топографічної основи в М 1:500 на території м.Запоріжжя

Рішення міської ради №139 від 07.12.2022. Дата оприлюднення 30.12.2022

          Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про топографо-геодезичну та картографічну діяльність», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 559 «Про містобудівний кадастр», з метою впровадження та розвитку містобудівного кадастру міста Запоріжжя, забезпечення належного проведення топографічного моніторингу, підвищення ефективності взаємодії органів місцевого самоврядування, забезпечення інформаційних потреб органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, юридичних та фізичних осіб про об’єкти, що відображаються на картографічних матеріалах та містяться в базах геопросторових даних міста Запоріжжя, в межах повноважень та компетенції органу місцевого самоврядування, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

          1. Затвердити Порядок організації створення, оновлення, перевірки топографо-геодезичних зйомок, впорядкування геодезичних розбивок і контрольно-виконавчих зйомок інженерних мереж та споруд, а також створення єдиної цифрової топографічної основи в М 1:500 на території міста Запоріжжя (додається).

          2. Визначити департамент архітектури та містобудування Запорізької міської ради розпорядником інформаційних ресурсів єдиної цифрової топографічної основи М 1:500 на територію міста Запоріжжя.

          3. Встановити, що наявні і новостворені міські інформаційні системи, пов’язані з використанням топографічної основи території міста Запоріжжя для вирішення містобудівних, інформаційно-довідкових, кадастрових, організаційно-управлінських завдань тощо, повинні функціонувати на базі єдиної цифрової топографічної основи території міста Запоріжжя.

          4. Зобов’язати управління, департаменти, служби, відділи, Запорізької міської ради та комунальні підприємства Запорізької міської ради, які є замовниками будівництва та /або утримують на балансі інженерні мережі, протягом місяця з дати прийняття рішення, надати до департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради матеріали топографо-геодезичних та інженерних вишукувань, матеріали геодезичної виконавчої зйомки результатів завершеного будівництвом об’єктів в цифровому вигляді для реєстрації та подальшого використання в процесі формування і ведення єдиної цифрової топографічної основи території міста Запоріжжя

          5. Рекомендувати юридичним та фізичним особам, які виконують інженерні вишукування на території міста Запоріжжя, надати, протягом 3 місяців з дати прийняття рішення, до департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради наявні матеріали топографо-геодезичних та інженерних вишукувань, матеріали геодезичної виконавчої зйомки результатів завершеного будівництвом об’єктів в цифровому вигляді для реєстрації та подальшого використання в процесі формування і ведення єдиної цифрової топографічної основи  території міста Запоріжжя.

          6. Рекомендувати фізичним особам і юридичним особам всіх форм власності при розробці проектної документації на нові об’єкти будівництва, реконструкцію існуючих будівель і споруд, прокладання інженерних мереж та комунікацій надавати результати проведених інженерних вишукувань на відповідну частину території міста Запоріжжя в цифровому вигляді до департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради для оновлення єдиної цифрової топографічної основи  території міста Запоріжжя.

          7. Департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради у межах компетенції забезпечити:

          7.1. Формування, ведення та архівування єдиної цифрової топографічної основи території міста Запоріжжя.

          7.2. Доступ підприємств, установ та організацій, які мають у власності, володіють, користуються та/або обслуговують інженерні мережі, до інформаційних ресурсів єдиної цифрової топографічної основи міста.

          8. Рішення набуває чинності з дня його прийняття.

          9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романа ТАРАНА та  постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин (Василь ПОЛЮСОВ).

 

Секретар міської ради                                                          Анатолій КУРТЄВ

Копії документа для завантаження