Про організацію утримання найпростіших укриттів (підвальних приміщень) міста Запоріжжя в належному стані для укриття населення в разі загрози його життю

Розпорядження міського голови №176р від 03.08.2022. Дата оприлюднення 09.02.2023

Керуючись Кодексом Цивільного захисту України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року №138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту» (зі змінами), наказом Міністерства внутрішніх справ від 9 липня 2018 року №579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту» (зі змінами) (далі – Наказ), з метою захисту населення міста Запоріжжя в разі загрози його життю:

1. Головам районних адміністрацій міської ради:

1.1. До 12.08.2022 року оновити (утворити у разі необхідності) районні комісії з обстеження найпростіших укриттів (підвальних приміщень). Включити до них представників департаменту архітектури та містобудування міської ради, управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради, Запорізького районного управління ГУ ДСНС України в Запорізькій області (за згодою).

1.2. До 30.09.2022 року забезпечити проведення районними комісіями обстеження найпростіших укриттів (підвальних приміщень) комунальної форми власності зі складанням акту оцінки об'єкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення як найпростішого укриття (далі – акт оцінки), складеного за формою згідно з додатком 6 до Вимог щодо забезпечення нумерації та здійснення обліку захисних споруд цивільного захисту Наказу. Узагальнену інформацію разом з актами оцінки надати до управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.

1.3. Довести це розпорядження до балансоутримувачів найпростіших укриттів (підвальних приміщень) незалежно від форми власності, розташованих на території району.

2. Рекомендувати Запорізькому районному управлінню Головного управління ДСНС України в Запорізькій області забезпечити участь представників в кожній районній комісії з обстеження найпростіших укриттів (підвальних приміщень).

3. Керівникам суб’єктів господарювання державної та приватної форми власності, керуючих компаній, житлово-будівельних кооперативів, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, на балансі яких перебувають найпростіші укриття (підвальні приміщення):

3.1. Утворити об’єктові комісії з обстеження найпростіших укриттів (підвальних приміщень) (у разі необхідності залучати представників районних комісій).

3.2. До 30.09.2022 року забезпечити проведення об’єктовими комісіями обстеження найпростіших укриттів (підвальних приміщень) із складанням актів оцінки, які надати в районну адміністрацію міської ради за територіальною належністю.

4. Керівникам виконавчих органів міської ради, керівникам суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, на балансі яких перебувають найпростіші укриття (підвальні приміщення), відпрацювати механізм цілодобового забезпечення вільного доступу мешканців міста в найпростіші укриття (підвальні приміщення) в разі отримання сигналу оповіщення про загрозу виникнення загрози для життя (виготовлення дублікатів ключів, визначення місць їх зберігання, відповідальних осіб за відкриття вищезазначених приміщень).

5. Вважати такими, що втратили чинність розпорядження міського голови:

від 14.04.2014 №156р «Про організацію обстеження найпростіших укриттів (підвальних приміщень) в місті;

від 12.09.2014 №329р «Про організацію укриття населення міста в разі виникнення військової загрози»;

від 17.10.2019 №287р «Про стан утримання найпростіших укриттів м. Запоріжжя».

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександра Власюка.

 

 

Секретар міської ради                                  Анатолій КУРТЄВ