Про перейменування вулиці Новгородської на вулицю Сорочинську у місті Запоріжжя

Рішення міської ради №111 від 27.04.2023. Дата оприлюднення 03.05.2023

           У відповідності до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи протокол від 10.03.2023 №01 засідання робочої групи з питань міської топоніміки, витяг з протоколу від 24.11.2022 №15 засідання робочої групи по створенню реєстру урбанонімів м.Запоріжжя і результати інтерактивного голосування громадськості, з метою проведення політики очищення міського простору від топонімів, що звеличують, увіковічують, пропагують або символізують Російську Федерацію та Республіку Білорусь, задля якнайшвидшого подолання наслідків російського імперського минулого і збереження національної культурної спадщини та історичної пам’яті нашої держави, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

           1. Перейменувати вулицю Новгородську на вулицю Сорочинську (схема додається).

           2. Внести зміни до Переліку найменувань урбанонімів на території міста Запоріжжя, затвердженого рішенням Запорізької міської ради від 29.05.2019 №38 (надалі – Перелік), а саме: строку 798 Переліку викласти в новій редакції:

798

Сорочинська

вулиця

Х

           3. Доручити департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради:

           3.1. надіслати дане рішення до Державного підприємства «Національні інформаційні системи» Міністерства юстиції України для внесення змін даних назв у словнику Єдиних і Державних реєстрів;

           3.2. внести відповідні зміни до містобудівного кадастру.

           4. Доручити районній адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району розробити технічний паспорт на частину дороги (вулиці) від вулиці Василя Сергієнка до проспекту Ювілейного.

           5. Рішення набирає чинності з моменту прийняття.

           6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романа ТАРАНА та постійну депутатську комісію з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин (Василь ПОЛЮСОВ).

 

Секретар міської ради                                                                              Анатолій КУРТЄВ

Копії документа для завантаження