Фільтр сесій міської ради

52 сесія міської ради 26.08.2020: Рішення міської ради

Деякі питання оренди комунального майна

№ 62 від 26.08.2020 Дата оприлюднення 02.09.2020

            Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оренду державного та комунального майна» від 03.10.2019 № 157-ІХ, Цивільним та Господарським кодексами України, Порядком передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 № 483, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

            1. Затвердити Перелік першого типу - Перелік об’єктів, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду на аукціоні, згідно з додатком 1 до цього рішення.

            2. Затвердити Перелік другого типу - Перелік об’єктів, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду без проведення аукціону згідно з додатком 2 до цього рішення.

            3. Затвердити додатковий перелік підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню, які мають право на отримання в оренду комунального майна без проведення аукціону, згідно з додатком 3 цього рішення.

            4. Повноваження орендодавця комунального майна надаються:

            4.1. департаменту комунальної власності та приватизації міської ради щодо:

            цілісних майнових комплексів комунальних підприємств;

            нерухомого майна, яке перебуває в господарському віданні (на балансі) комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7» та міського комунального підприємства «ОСНОВАНІЄ»;

            нерухомого майна, яке перебуває в оперативному управлінні (на балансі) бюджетних установ, закладів, організацій, комунальних некомерційних підприємств, органом управління майном яких є департамент охорони здоров’я Запорізької міської ради;

            4.2. комунальним підприємствам (за винятком комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7» та міського комунального підприємства «ОСНОВАНІЄ») щодо майна, що перебуває в господарському віданні (на балансі) даних підприємств, а саме:

            структурних підрозділів комунальних підприємств;

            нерухомого майна незалежно від його площі;

            іншого окремого індивідуально визначеного майна;

            4.3. бюджетним установам, закладам, організаціям, комунальним некомерційним підприємствам, органом управління майном яких є департамент охорони здоров’я Запорізької міської ради, щодо іншого окремого індивідуально визначеного майна, яке перебуває в їх оперативному управлінні (на балансі).

            5. Надати повноваження департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради розробити та затвердити Примірні договори оренди комунального майна м. Запоріжжя, вносити зміни (включати/виключати об’єкти) до Переліків першого та другого типу, приймати рішення про надання дозволу на передачу в оренду майна або про відмову в укладанні договору оренди, у випадках передбачених п.п. 4.2., 4.3. цього рішення, шляхом видання відповідного наказу.

            6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мішка С.М., постійну комісію з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин /Чумаченко І.М./.

 

 

Міський голова                                                                     В.В.Буряк

Копії документа для завантаження